Η  πρώτη  γιορτή αθλητισμού στην Κομοτηνή είναι γεγονός, που μάλιστα ενθουσίασε ιδιαίτερα  τόσο τους διοργανωτές όσο τους  150 συμμετέχοντες αθλητές και συλλόγους αλλά και το πολυάριθμο κοινό που κατέκλυσε, την Κυριακή το μεσημέρι, τις εγκαταστάσεις του Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής για να παρακολουθήσει τη διοργάνωση.

Στόχος της εκδήλωσης που διοργάνωσε το αθλητικό σωματείο της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, ήταν  να προάγει την ιδέα του «Ευ Αγωνίζεσθαι», αλλά και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό στις αξίες του εθελοντισμού, της κοινωνικής δράσης και της ενεργής συμμετοχής παιδιών και ενηλίκων.

Η γιορτή αθλητισμού άνοιξε με παρέλαση των συλλόγων ΓΑΣ Κομοτηνής, ΑΕ Κομοτηνής, Πανθρακικός, Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων, Θράκας Ιππέας, BudoAcademy, Α.Σ. Δημοκρίτειο, Trelacademy,  γυμναστήριο ActionSportCenter,  παιδικός σταθμός «Μορμόλης»  που έλαβαν μέρος σε αυτή. Περιελάμβανε αγώνες και αθλητικές επιδείξεις αλλά και συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ρουχισμού που προσέφεραν δεκάδες Κομοτηναίοι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Είναι η πρώτη γιορτή αθλητισμού, που θα θέλαμε πάρα πολύ να γίνει θεσμός» δήλωσε χαρακτηριστικά η γενική γραμματέας της «Ολυμπιάδας» Φωτεινή Θάνου, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την ένθερμη ανταπόκριση των Κομοτηναίων, αθλητών και μη, στο κάλεσμα του σωματείου. Η κ. Θάνου διευκρίνισε ότι τόσο τα είδη ρουχισμού όσο και τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν, πρόκειται να κατευθυνθούν στο Δήμο Κομοτηνής και στην Μητρόπολη Μαρωνείας-Κομοτηνής προκειμένου να διατεθούν σε άπορους δημότες. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει της χορηγούς της εκδήλωσης και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού –Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου για την αρωγή και την έμπρακτη συμπαράστασή τους στις προσπάθειες της  «Ολυμπιάδας» για τη διοργάνωση της γιορτής αθλητισμού 2014. Τη χαρά του για την επιτυχημένη υλοποίηση της πρωτοβουλίας του αθλητικού σωματείου εξέφρασε κι ο προπονητής Χρήστος Τσιμπουρίδης, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για ένα δύσκολο εγχείρημα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA