Πρώτη δικαίωση για την ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη, καθώς την Παρασκευή 2 Μαρτίου βγήκε η απόφαση και κέρδισε τα Ασφαλιστικά Μέτρα που είχε καταθέσει και συζητήθηκαν τον Ιανουάριο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αδέσμευτη», το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής που κατέθεσε η ΣΕΚΑΠ κατά των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που είχε εκκινήσει εναντίον της το Τελωνείο Ξάνθης.

Όπως είναι γνωστό με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η ΣΕΚΑΠ ζητεί να μη γίνει απαιτητό το πρόστιμο – μαμούθ, συνολικού ύψους 44 εκατ. ευρώ, που της επεβλήθη για υπόθεση λαθρεμπορίας του 2009, μία τετραετία πριν από την εξαγορά της από τη σημερινή ιδιοκτησία της Donskoy Tabak, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

Να σημειωθεί πάντως ότι την απόφαση για το αν θα ισχύσει ή όχι τελικά το πρόστιμο κατά της ΣΕΚΑΠ θα τη λάβει αμετάκλητα το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου ήδη κατέφυγε η εταιρεία διεκδικώντας τη δικαίωσή της. Η πρώτη συζήτηση επί του θέματος στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο θα διεξαχθεί σε δύο μήνες περίπου.