«Κάποιοι θα πρέπει να προστατέψουν το κύρος του Δ.Π.Θ., δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας»

Σκληρή απάντηση Γαβρόγλου στις αιτιάσεις της τομεάρχου Παιδείας της Ν.Δ., Ν.Κεραμέως, για το ζήτημα της παύσης του Αθ. Καραμπίνη
gavroglou-keramews

Σκληρή απάντηση Γαβρόγλου στις αιτιάσεις της τομεάρχου Παιδείας της Ν.Δ., Ν.Κεραμέως, για το ζήτημα της παύσης του Αθ. Καραμπίνη

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστας Γαβρόγλου, στις αιτιάσεις που πρόβαλε η τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το ζήτημα της παύσης του Αθανάσιου Καραμπίνη από τα καθήκοντα του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η κ. Κεραμέως, προτού προφανώς λάβει πλήρη γνώση του περιεχομένου της ακυρωτικής απόφασης του ΣτΕ επί της παύσης του κ. Καραμπίνη, προέβη σε γραπτή δήλωση, όπου εγκαλούσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για μη σεβασμό του Συντάγματος και των νόμων. Συγκεκριμένα, η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ ανέφερε στην δήλωσή της ότι «για άλλη μία φορά, το Συμβούλιο της Επικράτειας ακυρώνει πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, εν προκειμένω Απόφαση του Υπουργού που έθετε τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε καθεστώς αποχής από την άσκηση των καθηκόντων του, ενώ προσέθετε ότι «πέρυσι τέτοια εποχή, το ΣτΕ είχε κρίνει ότι ο τρόπος επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων που εισήγαγε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσέκρουε στο Σύνταγμα». «Και βέβαια, αυτές είναι μόνο μερικές από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που ακυρώνονται από τη Δικαιοσύνη. Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι οφείλει να σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους και το υπουργείο Παιδείας να συμμορφωθεί άμεσα με την Απόφαση του ΣτΕ», κατέληγε η δήλωση.

«Δυστυχώς η κ. Κεραμέως θα πρέπει να ξαναδιαβάσει την απόφαση του ΣτΕ για το συγκεκριμένο θέμα», απάντησε με νόημα ο Υπουργός Παιδείας, προτρέποντας την τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ «να είναι πιο προσεκτική όταν εκφράζει την υποστήριξή της στον πρώην Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης». «Ο κ. Καραμπίνης έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, κάτι που είναι εξαιρετικά σοβαρό», επισήμανε ο κ. Γαβρόγλου, «και η παραπομπή του είναι αποτέλεσμα του πορίσματος –  καταπέλτη του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης όπου αναφέρονται αξιόποινες πράξεις – που καταρρακώνουν το ακαδημαϊκό ήθος – του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης».

«Το Υπουργείο, λοιπόν, διαφυλάσσει τη νομιμότητα και σέβεται τις αποφάσεις του ΣτΕ, τις οποίες και εφαρμόζει», προσέθεσε, για να επαναλάβει ότι «η κ. Κεραμέως θα πρέπει να ξαναδιαβάσει προσεκτικά την απόφαση του ΣτΕ, και με τις αδιαμφισβήτητες νομικές της γνώσεις θα κατανοήσει το σύνολο των ενεργειών που είναι υποχρεωμένο να κάνει το Υπουργείο». «Και κάτι ακόμη: κάποιοι, δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να προστατέψουν το κύρος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου», υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Γαβρόγλου.

 

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood