Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), ενόψει του αποκριάτικου τετραημέρου που προγραμματίζει και το οποίο αναμένεται να … ταρακουνήσει την πόλη, με κορύφωση, τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση η οποία φέτος αλλάζει διαδρομή.

Η οργανωτική επιτροπή απευθύνει πρόσκληση συνάντησης, προς κάθε πολίτη και προς όλους τους πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, για την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στο Πολύκεντρο του Δήμου (Μαρασλή 1, παραπλεύρως ξενοδοχείου Ανατόλια).

Απώτερος σκοπός είναι και οι φετινές εκδηλώσεις να χαρακτηριστούν από μαζικότητα και κέφι, στο πλαίσιο, όπως σημειώνει η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, “της καθιέρωσης και της εδραίωσης ενός αποκριάτικου “φεστιβάλ” εκδηλώσεων, που θα προσφέρουν στιγμές διασκέδασης και ψυχαγωγίας στους συμπολίτες μας, μια ικανή διέξοδο από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα, που θα αναδεικνύουν τον τοπικό μας πολιτισμό, και που θα συμβάλλουν στην τόνωση της αγοράς της πόλης αλλά και στην ανάδειξη του τόπου μας ως πόλος έλξης επισκεπτών από τους όμορους νομούς αλλά και τις γειτονικές χώρες της Βουλγαρίας και της Τουρκίας”.   

Το πρόγραμμα του αποκριάτικου τετραήμερου, υπό το σύνθημα “Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις, στηρίζουμε την προσπάθεια, αγαπάμε την πόλη μας”, έχει ως εξής:

  • Τσικνοπέμπτη 08/02/2018

Γλέντι στην κεντρική πλατεία της πόλης που θα περιλαμβάνει φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική.

  • Παρασκευή 09/02/2018

Παραδοσιακή αποκριά στην κεντρική πλατεία από τον σύλλογο Εβριτών.

  • Σάββατο 10/02/2018

Καρναβαλική παρέλαση με τη συνεργασία του συλλόγου TRELACADEMY.

  • Σάββατο 17/02/2018

Μαθητική καρναβαλική παρέλαση με τη συνεργασία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.