ΑΔΕΔΥΣτην 24ωρη απεργία που έχει προγραμματιστεί στο δημόσιο για αύριο Τρίτη θα συμμετέχει με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου, το Νομαρχιακό Τμήμα Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας, την αντίθεσή του  “στην πολιτική της κυβέρνησης που ποινικοποιεί τους συνδικαλιστικούς αγώνες” και την καταδίκη της “στα σχέδιά για την πλήρη κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος των εργαζομένων”.

Η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης απευθύνει ευρύ κάλεσμα για συμμετοχή τόσο στην απεργιακή κινητοποίηση όσο  και  στο Συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί. Σε ανακοίνωση της με αφορμή τις κινητοποιήσεις της Τρίτης, επισημαίνει πως “η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 που έκρινε “παράνομη και καταχρηστική”  την Απεργία – Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και “απαγορεύει να κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο μέλλον Απεργία με τα ίδια αιτήματα” καταδεικνύει περίτρανα την προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει την Δικαιοσύνη με αποφάσεις που είναι ικανοποιητικές για την ίδια και εις βάρος των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η απεργία αποφασίστηκε για τις 23 Σεπτεμβρίου γιατί αυτή την ημέρα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα επισημαίνεται η πρόταση για ανάληψη της σκυτάλης της αντίδρασης από τις Ομοσπονδίες και τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους με απεργία – αποχή  απ΄όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης, με στόχο την κατάργηση του νόμου 4250/2014.