Κάλεσμα συμμετοχής στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, αλλά και στη Σύσκεψη που θα λάβει χώρα σήμερα Δευτέρα 24/4 στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής:

«Συνάδελφε-συναδέλφισσα.

Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τον λαό της χώρας μας, αντιμέτωπους με άλλο ένα κύμα επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του, που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα υπόλοιπα. Είναι στην τελική ευθεία το πακέτο της περιβόητης δεύτερης αξιολόγησης που περιλαμβάνει το αφορολόγητο, τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, τα νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, ανεξάρτητα πότε τελικά θα νομοθετηθούν.

Η υπόσχεση που δίνεται ως αντάλλαγμα, είναι πάλι ότι “έρχεται η ανάπτυξη”, άρα δηλαδή οι εργαζόμενοι πρέπει να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα τη σφαγή τους και να ελπίζουν ότι θα ωφεληθούν. Μόνο που η «ανάπτυξή τους» πάει πακέτο με την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας, τη δουλειά με συνθήκες γαλέρας.

Η κυβέρνηση με τη στήριξη των πολιτικών δυνάμεων που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εμπλέκουν τη χώρα βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών  για το ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.

Οι διεθνείς ανταγωνισμοί οξύνονται, τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν και η δική μας περιοχή βρίσκεται στο επίκεντρο.

Τιμούμε τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά δυναμώνοντας  την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών, κόντρα στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου  και συγχρόνως εντείνοντας  την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς της περιοχής, σε Σύσκεψη τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, με θέμα «Προγραμματισμός Δράσης – Εκδηλώσεων για την Προετοιμασία της Πρωτομαγιάτικης απεργιακής συγκέντρωσης».

Οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς για να ανακτήσουμε όσα μας αφαίρεσαν τα τελευταία χρόνια, για να εμποδίσουμε τα νέα βάρβαρα αντεργατικά σχέδιά τους.

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΤΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

Συνεχίζουμε, 131 χρόνια μετά το Σικάγο του 1886, την καθημερινή μάχη για να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες, για να ζήσουμε σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες της εποχής μας. Η συλλογική μακρόχρονη πείρα μας αποδεικνύει πως όσα κάθε φορά πέτυχε η εργατική τάξη είχε να κάνει με την οργάνωση της πάλης και τη συμμετοχή της. Ακόμη και στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης και της μεγάλης επίθεσης που δεχόμαστε, σε εργασιακούς χώρους που υπάρχει το στοιχείο της οργάνωσης αλλιώς μας αντιμετωπίζει η εργοδοσία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις καταγράφονται κατακτήσεις. Οι κυβερνήσεις τα δικά τους συμφέροντα υπηρετούν, όπως η τωρινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που μάλιστα μας θέλει και υποστηρικτές στη νέα σφαγή των δικαιωμάτων μας. Τα ίδια συμφέροντα υπηρετούν και η Ε.Ε., το ΔΝΤ όπως και τα άλλα αστικά κόμματα που άλλωστε έχουν ψηφίσει το 3ο μνημόνιο που προβλέπει αυτά τα μέτρα. Οι μεταξύ τους καβγάδες και διαπραγματεύσεις γίνονται για το ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα ωφεληθούν περισσότερο, ποιος θα πάρει τη μερίδα του λέοντος.

ΈΧΟΥΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ!

Η ανάπτυξη που επιδιώκουν μετριέται με κριτήρια κατά πόσο εξυπηρετεί την μεγαλοεργοδοσία. Σε αυτό το δρόμο θα απαιτούνται συνέχεια θυσίες από τους εργαζόμενους στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας. Όλα τα παλιά και νέα μέτρα αυτό μαρτυρούν. Παράδειγμα είναι η κατάσταση στους εμποροϋπάλληλους και τον επισιτισμό. Οι συνάδελφοι εργάζονται με ωράρια λάστιχο, «μαύρα», πληρώνονται έναντι κι άμα έχει δουλειά το μαγαζί. Τα όποια επιδόματα είναι ακόμη θεσμοθετημένα (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επίδομα άδειας, μητρότητας κ.α.) δεν καταβάλλονται. Στο τραπέζι συζητιέται η παραπέρα κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας! Πολλοί είναι και αυτοί που σακατεύονται ή αφήνουν την τελευταία τους πνοή μέσα στους εργασιακούς χώρους, λόγο της εντατικοποίησης της εργασίας. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα με συναδέλφους delivery στην πόλη μας που υπέστησαν βαριά εργατικά ατυχήματα, τα οποία κουκουλώθηκαν για να γλιτώσουν οι εργοδότες οποιαδήποτε αποζημίωση.

Τα νέα μέτρα που θα επιδιώξουν να περάσουν αφορούν νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, στο αφορολόγητο, απελευθέρωση των απολύσεων, νέα επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, νέες περικοπές σε παιδεία, υγεία, πρόνοια μέσω του αυτόματου κόφτη, πλήρη κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας από τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών όπου δεν θα ισχύει η εργατική νομοθεσία και οι επιχειρήσεις θα είναι τελείως αφορολόγητες.

Πολλά ακόμα θα μπορούσαμε να πούμε. Το σίγουρο είναι πως η όποια ανάπτυξη θα θεμελιωθεί πάνω στην άγρια εκμετάλλευση  των εργαζομένων, με την καταστολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, με νέο αιματηρό χάραγμα των συνόρων.

Αυτό το βλέπουμε ξανά να εξελίσσεται ολοζώντανο μπροστά μας. Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία,κα) έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

Η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι μεγάλη. Συμβάλει στα παραπάνω με την πολιτικής της σε όφελος των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, του παρέχει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια. Μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Να μην πιάσει σε κανένα χώρο δουλειάς, σε καμιά εργατογειτονιά, το ρατσιστικό δηλητήριο που στοχεύει να αποδυναμώσει και να αποπροσανατολίσει τους αγώνες. Να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής που πρωτοστατούν σε αυτόν τον στόχο, κάτω από τις εντολές της εργοδοσίας, παλιότερα με μαγκιά, σήμερα πιο συστημικοί και «σοβαροί» αλλά πάντα τσιράκια της εργοδοσίας που στέκονται κλαρίνο μπροστά της.

Πατριωτικό καθήκον είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης που θα έχει σκοπό την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων. Για να ευημερούν οι άνθρωποι του μόχθου και όχι οι εκμεταλλευτές τους. Αυτή η ανάπτυξη δεν θα έχει κάτι να χωρίσει με τους λαούς όλου του κόσμου, αντίθετα θα επιζητά τη συνεργασία και θα συμβάλει περισσότεροι να βαδίσουν σε αυτόν τον δρόμο.

Μόνοι χαμένοι θα είναι αυτοί που ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια γιατί προϋποθέτει την κατάργηση της ατομικής τους ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής και της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ

Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να ανακτήσουμε όσα μας αφαίρεσαν τα τελευταία χρόνια, για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα αντεργατικά τους σχέδια. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις πανεργατικής πανελλαδικής απεργιακής απάντησης.

Συνδέουμε την καθημερινή μας πάλη και διεκδικήσεις κατά όσων ευθύνονται για τους πολέμους και δεν είναι άλλοι από τις πολυεθνικές και τους ντόπιους βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μαζί με τις κυβερνήσεις τους και τους διακρατικούς τους μηχανισμούς ΝΑΤΟ, ΕΕ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, ΑΝΕΡΓΟ, ΝΕΟ να συμμετέχουν στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση. Να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΤΙΣ 10:00!