ΧΟΡΗΓΟΥΣΗ Ομάδα του ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ τμήματος του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ύστερα από 25 χρόνια περίπου, πήρε και πάλι το εισιτήριο για την Α΄ ΕΘΝΙΚΗ.

Μετά από 20 χρόνια απουσίας,  το σκακιστικό τμήμα επανιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2010 και το 2011 μπήκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα.

Από το 2011 έως και σήμερα κατάφερε να κατακτήσει  δύο κατηγορίες την Γ΄ και την Β΄ Εθνική και να παίξει το 2013 στον τελικό του Κυπέλου της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Στα προκριματικά το 2014 για την Α΄ Εθνική, κατάφερε να καλύψει όλα τα έξοδα των αθλητών.

Σήμερα η κάθοδος στην Α΄ Εθνική, στο Ρίο της Πάτρας, από 27 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2014, συνεπάγεται ένα κόστος των 5.000 ευρώ (μετακίνηση διαμονή-διατροφή, παράβολο).

Οι ενήλικες παίκτες της ομάδας, στηρίζοντας ποικιλοτρόπως αυτήν τη γιγάντια προσπάθεια καθ΄ όλη την χρονιά, προσφέρθηκαν να καλύψουν ο καθένας μόνος του, τα έξοδά τους.

Έτσι υπολείπεται το κόστος για τα έξι ανήλικα παιδιά της ομάδας, ύψους 3.000 ευρώ.

Σε ανοιχτή επιστολή – κάλεσμα οικονομικής στήριξης, ο σύλλογος αναφέρει:

«Με την παρούσα επιστολή σας προσκαλούμε να γίνετε ένας από τους χορηγούς την ομάδας μας και να καλύψετε μέρος των εξόδων μας, βοηθώντας μας έτσι να πάμε στην Α΄ Εθνική που εξάλλου είναι ο στόχος κάθε συλλόγου για οποιοδήποτε άθλημα, και επιβραβεύοντας και αυτά τα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, συμβάλλοντας σε αυτή την επιτυχία.

Επίσης θα δώσετε ελπίδα, δύναμη και όραμα στα μικρά παιδιά που συμμετέχουν στις ακαδημίες μας και κουράγιο σε όλους εμάς να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας, για την συνεχή αναβάθμιση του Σκακιού στην πόλη μας.

Ο θεσμός των αθλητικών χορηγιών, είναι ένα σημείο συνάντησης επιχειρηματικού κόσμου και αθλητικής δραστηριότητας.

Σήμερα που τα αθλητικά σωματεία στερούνται των αναγκαίων πόρων για την ανάπτυξη της δράσης τους, είναι και περισσότερο αναγκαίος από ποτέ.

Καμία αθλητική διοργάνωση δεν διεξάγεται πλέον, κανένα σωματείο δεν μπορεί να επιβιώσει, χωρίς την υποστήριξη των οικονομικών παραγόντων.

Οι χορηγοί της Ομάδας μας θα προβληθούν στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής,  θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας, ενώ θα αποσταλούν και δελτία τύπου σε όλα τα Μέσα Ενημερώσεις, ηλεκτρονικά και μη.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Ο Έφορος του Σκακιστικού Τμήματος του Εθνικού

Ηλίας Δόβρης».