(videos)Κάλεσμα ανατροπής του μνημονιακού καθεστώτος από το ΜΕΤΑ Ροδόπης

20141125_130410[1]

20141125_130410[1]Προσκλητήριο συμμετοχής στην γενική απεργία της Πέμπτης, απηύθυναν συνδικαλιστές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής Ροδόπης, καλώντας και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής. Τα μέλη του ΜΕΤΑ προέτρεψαν σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής του μνημονιακού καθεστώτος.

Στην κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων, την απελευθέρωση των απολύσεων, την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας , την μείωση των εισοδημάτων των πολιτών λόγω της επιβολής του ΕΝΦΙΑ και της επιπλέον φορολόγησης, εστίασε η Θωμαή Στριτάκη, μέλος του ΜΕΤΑ, σημειώνοντας οτι τα κυβερνητικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν αποτελούν προαπαιτούμενο. «Αν δεν τους σταματήσουμε τώρα, δε θα σταματήσουν από μόνοι τους. Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, η νεολαία πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ώστε να φύγει» ανέφερε χαρακτηριστικά, επικεντρώνοντας στο κεντρικό σύνθημα του ΜΕΤΑ.

Τη θέση ότι το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να μιλήσει για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, εξέφρασε σε τοποθέτησή του ο Δημήτρης Μουμτζίδης. Υπογραμμίζοντας τον προσανατολισμό της δράσης του ΜΕΤΑ στην επαναφορά των αξιών του εργατικού κινήματος.

Το συλλαλητήριο πρέπει να αποτελέσει ένα προανάκρουσμα της ανατροπής που είναι προ των πυλών επισήμανε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Σπανός, υποστηρίζοντας ότι “ο ελληνικός λαός είναι πλέον συνειδητοποιημένος και θα κάνει το μεγάλο βήμα”.

Ο Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος επικαλέστηκε τους αγώνες για την αξιολόγηση εκ μέρους των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, που πάγωσε έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις, εκφράζοντας την πεποίθηση πως με την μαζική αντίδραση τους οι εργαζόμενοι μπορούν να επιτύχουν την ανατροπή. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις αλλαγές του συνδικαλιστικού νόμου, μέσω των οποίων προωθείται η ακύρωση του δικαιώματος στην απεργία.

“Είμαστε αυτοί και αυτές που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας η κυβέρνηση μας στέλνει στο εξωτερικό”ανέφερε ο άνεργος δάσκαλος Αν.Τσουτσουλόπουλος, προσθέτοντας “είμαστε μια γενιά υπό διαρκή εκκαθάριση μέσω του μνημονίου”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood