Από την τιμή των 0,93 λεπτών του ευρώ κατά μέσο όρο, ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην περιοχή της Κομοτηνής.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Ροδόπης, Χρ. Ταπατζάς.

Η ζήτηση, όπως υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Ροδόπης Χρήστος Ταπατζάς, είναι υποτυπώδης και δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα έτη, επιβεβαιώνοντας τη ρήση “κάθε πέρσι και καλύτερα”.

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που ταλανίζει νοικοκυριά και καταναλωτές, η χαμηλότερη κρατική επιδότηση και ο μικρότερος αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος, αλλά και ο … “σύμμαχος” καιρός, δημιουργούν κλίμα παντελούς σχεδόν άπνοιας στην προμήθεια καυσίμου θέρμανσης.

Παράλληλα, άλλες μορφές καυσίμων, όπως τα ξύλα και τα πέλετ, ενισχύουν την καθίζηση της αγορά του πετρελαίου, ενώ όταν αυτά τα προϊόντα αγοράζονται από τη γειτονική Βουλγαρία – κάτι που συμβαίνει σε μεγάλη έκταση – πλήττεται περαιτέρω γενικότερα η τοπική καθώς και η εθνική οικονομία.

“Τα προβλήματα είναι γνωστά σε όλους. Και στους τοπικούς άρχοντες και στους κεντρικούς”, σημειώνει εμφατικά ο κ. Ταπατζάς, και περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση: “Πάμε από το κακό στο χειρότερο – τόσο ο κλάδος μας όσο και γενικότερα η τοπική αγορά. Καμία προοπτική δεν προκύπτει, κανένα φως δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα”.