Το πρώτο του ιππικό διήμερο για το 2015, πραγματοποίησε ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής, και για πρώτη φορά από την ίδρυσή του επισκέφθηκε έφιππος την παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου Μαρωνείας-Σαππών.

Τα μέλη του συλλόγου, με αφετηρία το λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους, επισκέφθηκαν το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, το Ρωμαϊκό Πρόπυλο, το ψηφιδωτό ελληνιστικής εποχής, το Οδύσσειο Ρείθρο, το τουριστικό περίπτερο «Καγκέλες», τον οικισμό του Πλατανίτη, τα Πετρωτά, τη Μαρμαρίτσα, και τη Σύναξη, ενώ διανυκτέρευσαν σε καταυλισμό που στήθηκε στον αύλειο χώρο των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Τα Πετρωτά του Δήμου Μαρωνείας-Σαππών ήταν ο τελικός προορισμός της διήμερης εκδρομής, όπου τα μέλη του Ομίλου γευμάτισαν και απόλαυσαν το θαλασσινό τους μπάνιο παρέα με τους τετράποδους φίλους τους. Οι διαδρομές ενθουσίασαν τα έφιππα μέλη του Ιππικού Ομίλου, καθώς η εναλλαγή του τοπίου και ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού με θέα το θρακικό πέλαγος, αποτελούν μοναδικές εμπειρικές απολαύσεις.

ΙΠΠΙΚΟΣ 4Το υπέροχο αυτό ιππικό διήμερο προσφέρονταν και για αρχάριους ιππείς, οπότε εκτός από τις γυναίκες που συμμετείχαν, μέρος έλαβε και ο μόλις 11 χρονών Γιώργος Τσεκμέζογλου, ο οποίος ίππευσε σε όλη τη διάρκεια του διημέρου, σε όλες τις διαδρομές, χαροποιώντας ιδιαίτερα τα μέλη του συλλόγου, καθώς ο λιλιπούτειος ιππέας δίνει το έναυσμα και σε άλλους συνομηλίκους του να συμμετάσχουν σε επερχόμενο ιππικό διήμερο του Ομίλου που προγραμματίζεται να οργανωθεί στην παραποτάμια ζώνη του Νέστου στην Ξάνθη.

Σε ανακοίνωσή του ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής, ευχαριστεί τον Δήμο Κομοτηνής και τη ΔΚΕΠΠΑΚ για τη στήριξή τους, τον Δήμο Μαρωνείας – Σαππών για την παραχώρηση των κατασκηνώσεων των Πετρωτών, καθώς και την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής για την παραχώρηση των κατασκηνώσεων τους.