Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου, για τις αποζημιώσεις των 94 δικαιούχων από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης που το 2014 επλήγησαν από την καταστροφική ζωονόσο της ευλογιάς των προβάτων και έκτοτε παραμένουν κυριολεκτικά στον «αέρα», αφού και το ζωικό τους κεφάλαιο απώλεσαν και ουδέποτε αποζημιώθηκαν γι’ αυτό, κατέθεσε ο Βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

«Προς: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

ΘΕΜΑ: Αποζημιώσεις κτηνοτρόφων Π.Ε. Ροδόπης που επλήγησαν από την ευλογιά των προβάτων κατά το έτος 2014.

Το έγγραφο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με το οποίο στις 18/12/2014 ζητούνταν από το Υπουργείο η αποζημίωση των πληγέντων κτηνοτρόφων – ο επικαιροποιημένος τότε πίνακας των δικαιούχων βρίσκεται στη διάθεση του Βουλευτή.

Από τις 18-12-2014 η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ απέστειλε  προς την Διεύθυνση Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου σας, τις επικαιροποιημένες καταστάσεις με τους δικαιούχους αποζημιώσεων από την καταστροφική  ζωονόσο της ευλογιάς των προβάτων στην Π.Ε. Ροδόπης.

Έκτοτε, οι 94 δικαιούχοι αποζημίωσης που καταγράφονται στο με αριθμό πρωτοκόλλου 1892/178359/18-12-2014 έγγραφο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, παραμένουν απλήρωτοι, παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει τρία χρόνια (!) από την τεράστια καταστροφή που υπέστη το ζωικό τους κεφάλαιο.

Ερωτάσθε:

Πότε τελικά θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι-δικαιούχοι αποζημιώσεων της Π.Ε. Ροδόπης που επλήγησαν κατά το έτος 2014 από την ζωονόσο της ευλογιάς των προβάτων και παραμένουν απλήρωτοι από τότε, παρά τις κατά καιρούς ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που τούς έχουν δοθεί;».