Ιλχάν Αχμέτ προς Τσακαλώτο: “Ποια είναι τα 104 δημόσια ακίνητα από τον Νομό Ροδόπης που περιέρχονται στη διαχείριση του Υπερταμείου;”

"Προτίθεστε να αναθεωρήσετε τις αποφάσεις σας;".
ΙΛΧΑΝ ΒΟΥΛΗ 4

«Μετά από επισταμένη έρευνα μηνών, διαπιστώσαμε ότι στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου που συνάφθηκε μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δανειστών, χιλιάδες ακίνητα του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού λαού, περιέρχονται πλέον επισήμως στη διαχείριση του λεγόμενου Υπερταμείου (“Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.” (Ε.Ε.ΣΥ.Π.)”), για 99 χρόνια, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους. Μεταξύ των δημόσιων αυτών ακινήτων, 104 βρίσκονται στον νομό Ροδόπης». 

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος και κατέθεσε Αναφορά Κατάθεσης Εγγράφως και σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο με την οποία ζητά απαντήσεις στα ερωτήματα:

«α) Ποια είναι τα 104 δημόσια ακίνητα από τον Νομό Ροδόπης 

β) Ζητήθηκε ή θα ζητηθεί στο μέλλον η γνώμη των τοπικών κοινωνιών;

γ) Προτίθεται ο Υπουργός να αναθεωρήσει τις αποφάσεις του;». 

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της κοινοβουλευτικής Ερώτησης του Ιλχάν Αχμέτ:

«Προς: Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο.

Θέμα: «Ποια είναι τα 104 Δημόσια ακίνητα στον Νομό Ροδόπης που εκχωρούνται κρυφά από την τοπική κοινωνία στο Υπερταμείο με απαίτηση των δανειστών;».        

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια από τις πιο καταστροφικές αποφάσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) για 99 χρόνια, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους.

Η διοίκηση του Υπερταμείου, που βρίσκεται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των δανειστών, δεν αρκέστηκε στην περιουσία που μέχρι πρόσφατα της είχε εκχωρηθεί, αλλά ζήτησε με επιστολή της, στις 14 Ιουνίου 2018, να μεταφερθούν στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. – «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» που είναι θυγατρική του εταιρεία, άλλα 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.

Η Κυβέρνηση έσπευσε να υλοποιήσει την απαίτηση του Υπερταμείου και με την αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ  Β’ 2320 / 19-6-2018) μεταβίβασε στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. 10.119 ακίνητα, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια μέρα εκδόθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής η εξουσιοδότηση προς τον Υπουργό Οικονομικών (απόφαση 86 ΦΕΚ Β’ 2317/19-6-18) και το σχετικό ΦΕΚ για τη μεταβίβασή τους, όπου τα 10.119 ακίνητα αναφέρονται μόνο με τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), χωρίς καμία περιγραφή της θέσης, της έκτασης, της χρήσης, και των λοιπών τους στοιχείων, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις αντιδράσεις.

Από αυτά, 104 ακίνητα είναι στο Νομό Ροδόπης και επειδή η Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, ενήργησε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Τοπικών Κοινωνιών που χρησιμοποιούν, αξιοποιούν ή διεκδικούν προς αξιοποίηση τα συγκεκριμένα ακίνητα,

ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  • Ποια είναι τα 104 δημόσια ακίνητα από το Νομό Ροδόπης που εκχωρούνται στους δανειστές;
  • Ζητήσατε ή σκοπεύετε να ζητήσετε τη γνώμη των τοπικών κοινωνιών;
  • Προτίθεστε να αναθεωρήσετε τις αποφάσεις σας;

Και παρακαλείσθε να καταθέσετε για την ενημέρωση της Βουλής και των πολιτών:

Αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αφορούν τα 104 δημόσια ακίνητα στο νομό Ροδόπης, που εκχωρούνται κρυφά από την τοπική κοινωνία στο Υπερταμείο με απαίτηση των δανειστών.

Ο ερωτών Βουλευτής

Ιλχάν Αχμέτ».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood