Τις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας «Pharmathen» στο Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) Σαπών επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος έγινε δεκτός από τον διευθυντή της εταιρίας, Κωνσταντίνο Σταμούλη.

Ο κ. Σταμούλης ενημέρωσε διεξοδικά τον βουλευτή για τα επιχειρηματικά μεγέθη της Pharmathen, την αναπτυξιακή της στρατηγική και τους σχεδιασμούς για την περαιτέρω επέκταση της μονάδας των Σαπών, που είναι και η μεγαλύτερη στον τομέα της σε Ελλάδα και Βαλκάνια.

Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στον εξαγωγικό της προσανατολισμό και την επέκταση των διεθνών της συνεργασιών στα περισσότερα κράτη του κόσμου, αλλά και στην παραγωγή μιας σειράς φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων που φέρουν την σφραγίδα της Pharmathen και είναι μοναδικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην μονάδα που είναι εγκατεστημένη στο νομό Ροδόπης, το σύνολο του προσωπικού αγγίζει πλέον τους 300 εργαζόμενους, εκ των οποίων ένας σημαντικός αριθμός αποτελεί επιστημονικό δυναμικό διαφόρων ειδικοτήτων που προέρχεται κυρίως από σχολές και τμήματα του ΔΠΘ.

Ιλχάν Αχμέτ: «Να ξαναγίνει η Θράκη ελκυστικός προορισμός για νέες επενδύσεις που θα την βγάλουν από το αναπτυξιακό τέλμα»

Από την πλευρά του ο Ιλχάν Αχμέτ, αμέσως μετά την συνάντηση με τον κ. Σταμούλη δήλωσε: «Παρακολουθώντας την εξέλιξη και το business plan επιχειρήσεων όπως είναι η Pharmathen, δεν μπορεί παρά να είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας αλλά και για την ανάπτυξη της Θράκης ειδικά. Σε μια εποχή που στη Βουλή ο πολιτικός κόσμος αναλώνεται σε σκιαμαχίες διαπλοκής οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων γύρω από τον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας, μια ελληνική επιχείρηση με εξαγωγικό προσανατολισμό και με κολοσσιαία διεθνή funds που έχουν επενδύσει σε αυτήν, αναπτύσσεται, παράγει, κερδίζει υψηλές θέσεις στον διεθνή ανταγωνισμό, και επιλέγει τη Θράκη ως προνομιακό πεδίο εγκατάστασης και επιχειρηματικής της επέκτασης. Ελπίζω ότι αυτόν τον δρόμο θα ακολουθήσουν και άλλες επενδυτικές πρωτοβουλίες για να ξεφύγουμε από την μιζέρια των τελευταίων δέκα χρόνων και να αποτελέσουμε τον αναπτυξιακό οδηγό για το σύνολο της χώρας».