Το Κ.Υ. Σαπών παραμένει χωρίς ασθενοφόρο, ενώ εκκρεμεί εξ αιτίας γραφειοκρατικών παραγόντων, η ένταξη του εκσυγχρονισμού του στο ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου.

Μετά και τις νέες καταγγελίες για αφαίμαξη του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Σαπών, που εκφράστηκαν από την πλευρά των εργαζομένων την προηγούμενη εβδομάδα, ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας προκειμένου να αντλήσει πρωτογενή ενημέρωση για τις συνθήκες λειτουργίας του.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Κ.Υ., ιατρό Σεραφείμ Θώδη, για τις ελλείψεις που εντοπίζονται κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και για τις συνεχείς αποσπάσεις και μετακινήσεις γιατρών, τόσο προς το νοσοκομείο της Κομοτηνής όσο και προς άλλες μονάδες Υγείας, όπως συνέβη πρόσφατα με τον Κ.Υ. Σαμοθράκης.

Παράλληλα, σε εκκρεμότητα παραμένουν και λιμνάζουν εδώ και χρόνια, τα θέματα του ασθενοφόρου του Κ.Υ. Σαπών που είναι παροπλισμένο και ανενεργό, όσο και η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στις Σάπες, που αποτελούν πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.  

Οι υποδομές εξάλλου του Κ.Υ. Σαπών, στην πλειονότητά τους είναι απαρχαιωμένες και συντηρούνται μόνο χάρη στην προσπάθεια και το φιλότιμο των εργαζομένων, ενώ εκκρεμεί εξ αιτίας γραφειοκρατικών παραγόντων, και η ένταξη του εκσυγχρονισμού του Κ.Υ. στο ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου.

«Η κατάσταση του Κέντρου Υγείας Σαπών δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών μιας μεγάλης γεωγραφικής ενότητας του νομού Ροδόπης, και δεν μπορεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να αρνούνται την πραγματικότητα, υποβαθμίζοντας την πρωτοβάθμια υγεία με αυτόν τον απροκάλυπτο τρόπο», δήλωσε ο κ. Ιλχάν Αχμέτ με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του.