– «Με έμφαση στον τουρισμό, υποδομές πρωτογενούς τομέα και παροχή φυσικού αερίου».

«Σταθερή κάμψη της αγοραστικής κίνησης στις Σάπες, μια περιοχή που αποτελούσε επί δεκαετίες πόλο έλξης για όλο το ανατολικό κομμάτι του νομού Ροδόπης», διαπίστωσε  ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ που επισκέφθηκε τις Σάπες και είχε συζητήσεις με πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής.

ΙΣ 2«Πλέον η αποψίλωση από κάθε είδους δημόσια υπηρεσία και οργανισμό, όπως είναι η κατάργηση του Ειρηνοδικείου, της τοπικής Δ.Ο.Υ., του Ο.Τ.Ε. και υποκαταστημάτων τραπεζών, η συρρίκνωση του ΒΙΟ.ΠΑ. και η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, έχει οδηγήσει τις Σάπες σε τραγικά αδιέξοδα», αναφέρει ο Βουλευτής, και συμπληρώνει: «Υποτονική αγοραστική κίνηση, κάμψη του τζίρου των επιχειρήσεων, διόγκωση της ανεργίας και της φυγής των νέων κυρίως ανθρώπων από την περιοχή, συνθέτουν την προβληματική εικόνα της περιοχής Σαπών».

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ εντοπίζει και τις ελλειμματικές υποδομές όπως το φράγμα του Ιασίου που «λιμνάζουν επί δεκαετίες χωρίς να δίνουν αναπτυξιακή διέξοδο στον πρωτογενή τομέα ο οποίος αποτελεί και τη σημαντικότερη επαγγελματική ενασχόληση πολλών κατοίκων της περιοχής».

ΙΣ 1Συγχρόνως ο Βουλευτής τονίζει ότι «η διακλάδωση του αγωγού φυσικού αερίου θα μπορούσε να περάσει σε δεύτερη φάση και από τις Σάπες ώστε οι πολίτες να αποκτήσουν πρόσβαση σε καθαρούς και φθηνότερους ενεργειακούς πόρους όπως θα συμβεί με τα αστικά κέντρα της ΑΜ-Θ».

Καταληκτικά ο κ. Ιλχάν Αχμέτ επισημαίνει ότι «για τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών απαιτείται η εκπόνηση ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου με έμφαση στον τουριστικό τομέα και στα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι παραλίες του οι οποίες μπορούν να αναδειχθούν σε αναπτυξιακό πνεύμονα για το ανατολικό κομμάτι του νομού Ροδόπης».