«Σε μια εποχή που η κάθε θέση εργασίας αποτελεί πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο αλλά και στοιχείο άσκησης κοινωνικής ευθύνης, η επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Θράκης, του μεγαλύτερου «εργοδότη» της περιοχής, συνιστά εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση επιβίωσης της περιοχής μας, συγκράτησης της καλπάζουσας ανεργίας, και ευκαιρία για μία νέα αρχή», σημειώνει σε δήλωσή του ο Βουλευτής, και συμπληρώνει: «Οι επιχειρήσεις της Θράκης περίμεναν έναντι της φορολογικής και ασφαλιστικής τους συνέπειας, να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στις δικές της υποχρεώσεις.

Η "απάντηση" Χουλιαράκη, που μόνο ως ειρωνία μπορεί να εκληφθεί.
Η “απάντηση” Χουλιαράκη, που μόνο ως ειρωνία μπορεί να εκληφθεί.

Ο κ. Σταθάκης όμως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βάζουν οριστικά ταφόπλακα στην προσδοκία λήψης της επιδότησης του κόστους εργασίας του 12%, που καθυστερεί από το 2010, σε ένα από τα ελάχιστα δηλαδή κίνητρα που μας είχαν απομείνει και έδιναν οικονομικές ανάσες στην καθημαγμένη επιχειρηματικότητα του τόπου μας».

Για το θέμα ο κ. Ιλχάν Αχμέτ είχε καταθέσει στις 11/11 Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο, Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη και Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο. Αντ’ αυτών, και εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης, απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, παραπέμποντας το θέμα στον … κ. Σταθάκη (!) ο οποίος και ανακοίνωσε τα μαντάτα στους προέδρους των Επιμελητηρίων της Θράκης στην πρόσφατη συνάντησή τους.