Τη στήριξή του στο πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, κατέθεσε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΔΗΣΥ, Ιλχάν Αχμέτ, επ’ ευκαιρίας της περιοδείας στη Ροδόπη του γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος, Βασίλη Κεγκέρογλου, τον οποίο και συνόδευσε σε όλες του τις συναντήσεις και επαφές.

Χαρακτηριστικά ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, δήλωσε:

«Είχα την ευκαιρία να υποδεχθώ στη Ροδόπη τον γραμματέα της Κ.Ο. της ΔΗΣΥ, Βασίλη Κεγκέρογλου, μαζί με τον οποίο επισκεφθήκαμε τη βιομηχανία DIAXON στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Δίνουμε ως ΔΗΣΥ, και εγώ ως Βουλευτής του νομού, ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη της βιομηχανικής ζώνης τη στιγμή που η ανεργία μαστίζει την περιοχή.

Επισκεφθήκαμε και την Κοινοπραξία Καπνοπαραγωγών διότι οι καπνοπαραγωγοί αποτελούν το 50% του αγροτικού πληθυσμού του νομού και δίνουν οικονομική ώθηση σε όλους τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής.

Φυσικά είμαστε και σε μια προεκλογική περίοδο όσον αφορά τη ΔΗΣΥ. Εγώ στηρίζω τη Φώφη Γεννηματά ως καταλληλότερη επιλογή και για την ηγεσία της ΔΗΣΥ, γιατί πιστεύω ότι είναι ικανή και μάχιμη ώστε να διασφαλίσει την ενότητα και τη συνέχεια της Δημοκρατικής Παράταξης.

Η Φώφη Γεννηματά έχει όραμα, συγκεκριμένο πρόγραμμα, και μια συγκεκριμένη δέσμευση με το πρόγραμμα «Ελλάδα», για να πάει η χώρα μπροστά.

Η μάχη που δίνουμε στη Βουλή είναι για την κοινωνία πρωτίστως και τα προβλήματά της, αλλά και για την επόμενη μέρα, όταν θα είμαστε όλοι ενωμένοι στην ευρύτερη Κεντροαριστερά για τη χώρα και την παράταξη».