Με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός παιδείας Κωψνσταντίνος Γαβρόγλου “εξήγγειλε ίδρυση νομικής σχολής στην Πάτρα”, ο Βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ, εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία τονίζει:

«Μετά από αγώνες χρόνων της τοπικής μας κοινωνίας και των εκάστοτε διοικήσεων του ΔΠΘ, που ακύρωσαν την προοπτική ίδρυσης μιας νέας τέταρτης Νομικής Σχολής – και δη στη Νότια Ελλάδα -, έρχεται σήμερα ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να εξαγγείλει νέο τμήμα Νομικής Σχολής στην Πάτρα!

Προφανώς ο κ. Γαβρόγλου και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα των δεκάδων χιλιάδων ανέργων νέων νομικών, ιδρύοντας ένα ακόμα τμήμα Νομικής, 200 χιλιόμετρα μακριά  από την Αθήνα.

Αφού υποθήκευσαν με την πολιτική τους την επαγγελματική προοπτική χιλιάδων νέων δικηγόρων δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας στον κλάδο, έρχονται σήμερα να ασκήσουν μικροπολιτική σε βάρος της νεολαίας του τόπου μας.

Αν πάντως στόχος τους είναι και πάλι η Θράκη και η Νομική Σχολή της Κομοτηνής, πρέπει να παραδεχτούμε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο…».