Σε δήλωσή του ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, σχολιάζοντας τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπό τον Υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου για τις ζημιές των καπνοπαραγωγών, αφενός στηλιτεύει το γεγονός της μη πρόσκλησης βουλευτών της αντιπολίτευσης, αφετέρου εγκαλεί τον Υπουργό για τη μη έγγραφη και επίσημη απάντησή του μέχρι σήμερα, στην κοινοβουλευτική ερώτηση που του έχει υποβάλλει.

Αναλυτικά η δήλωση του Ιλχάν Αχμέτ.

“Οι προφορικές δηλώσεις του Υπουργού κ. Αποστόλου κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, απόντων κατά τη συνήθη πρακτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, των βουλευτών της αντιπολίτευσης, περί της αποκαταστάσεως των ζημιών στον νόμο μας όσον αφορά τους καπνοπαραγωγούς μας, αποτελεί καταρχάς μια θετική εξέλιξη.

Αναμένουμε όμως από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να απαντήσει εγγράφως και επισήμως στην κοινοβουλευτική μας ερώτηση για το θέμα αυτό.

Ζητάμε παράλληλα από το ΥπΑΑΤ, οι αποζημιώσεις που θα δοθούν να είναι εύλογες, δίκαιες, και να καλύπτουν το σύνολο της συντελεσθείσας ζημίας, καθώς και να οριστεί χρονοδιάγραμμα πληρωμών.

Θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε την κυβέρνηση και να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση αυτή μέχρι την επίτευξη του στόχου της ολικής αποζημίωσης των αγροτών μας και της δικαίωσης του δίκαιου αγώνα τους”.