Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, δήλωσε:

«Η ελληνοτουρκική φιλία σφυρηλατείται μέσα από σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης που αίρουν την καχυποψία και βοηθούν στην πρόοδο των συζητήσεων. Όπως συνέβη και στο παρελθόν, όταν ο Κεμάλ Ατατούρκ με τον Ελευθέριο Βενιζέλο ξεπέρασαν τα δεινά που χώρισαν τους δύο λαούς.

Αλλά και με σημαντικές προσωπικότητες τα επόμενα χρόνια, που μέσα από μια καλή προσωπική «χημεία», συνέβαλαν αποφασιστικά στην ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων και στην εμπέδωση μιας διαρκούς ειρήνης. Ενδεικτικά αναφέρω τους Μητσοτάκη και Ντεμιρέλ, Παπανδρέου και Τζεμ, Ερντογάν και Καραμανλή.

Να ελπίσουμε ότι στο ίδιο μήκος κύματος, με ακόμα ουσιαστικότερα αποτελέσματα για τις δύο χώρες και τους λαούς μας, και ιδίως για την απόδοση των δικαιωμάτων των δύο Μειονοτήτων, θα κινηθούν πλέον και οι τωρινές κυβερνήσεις.

Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε πρωτίστως ως δημοκράτες πολίτες της χώρας αυτής στην Ελληνο-Τουρκική φιλία, σε όποιο επίπεδο θα κληθούμε, με βάση τα συμφέροντα των λαών μας».