ΜΑΝΤΖΙΟΣΠριν δύο ώρες η αποστολή του Πανθρακικού προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Πολωνία, όπου πέτυχε νίκες και στα τρία φιλικά που έδωσε, με το ίδιο μάλιστα σκορ, 1-0.

Έπονται τα φιλικά: με Αχαρναϊκό στις 6/8 στη Δράμα, με Skoda Ξάνθη στις 10/8 στην Κομοτηνή, με Εθνικό Αλεξανδρούπολης στις 11/8 στην Κομοτηνή, και στις 16/8 στη Βέροια με την ομώνυμη τοπική ομάδα.

Την ικανοποίησή του για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας του, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 22/7 στην Πολωνία, εξέφρασε ο προπονητής του Πανθρακικού Άκης Μάντζιος, εξάροντας μάλιστα τον επαγγελματισμό των παικτών του. «Είμαι ικανοποιημένος για τον τρόπο που δουλέψαμε, την προσπάθεια και τον επαγγελματισμό των παιδιών. Δουλέψαμε σε πολύ έντονους ρυθμούς, και μάλιστα στα τρία φιλικά που δώσαμε βγάλαμε στο γήπεδο στοιχεία που δουλέψαμε όλο αυτόν τον καιρό», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο Έλληνας τεχνικός υπογράμμισε ταυτόχρονα ως θετικό το γεγονός ότι και στα τρία φιλικά που έδωσε η ομάδα του δεν δέχτηκε τέρμα, ενώ σε ότι αφορά το επιθετικό σκέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για βελτίωση στη συνέχεια. «Σε γενικές γραμμές μας ικανοποιεί η αμυντική συμπεριφορά και λειτουργία της ομάδας. Κρατήσαμε ανέπαφη την εστία μας σε όλα τα παιχνίδια και απειληθήκαμε ελάχιστα και στα τρία φιλικά. Πιστεύω ότι όταν όλοι οι παίκτες θα είναι έτοιμοι και στο επίπεδο που θέλουμε, τότε σίγουρα θα παρουσιαστούμε καλύτεροι και στο δημιουργικό κομμάτι», σημείωσε.

Ιδιαίτερα ο Α. Μάντζιος στάθηκε στο τελευταίο φιλικό, με τη δεύτερη ομάδα της Λέγκια Βαρσοβίας, το οποίο χαρακτήρισε «πολύ καλό τεστ» γιατί «ο αντίπαλος είχε ποιότητα παρά το νεαρό της ηλικίας των παικτών». Αναλύοντας το ματς, ανέφερε: «Δείξαμε όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια σοβαρότητα, βγάλαμε αρκετά από τα στοιχεία που δουλεύουμε όλο αυτό το διάστημα, δημιουργήσαμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο έχοντας καλή κατοχή και κίνηση, και γενικά μείναμε ευχαριστημένοι, ειδικά από την εικόνα μας στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, βγήκε η κούραση της προετοιμασίας, κάναμε και πολλές αλλαγές, με αποτέλεσμα να χαλάσει η ομοιογένεια της ομάδας και να μην έχουμε το ρυθμό που θέλαμε και είχαμε στο πρώτο ημίχρονο».