Την ικανοποίησή του για την προσεχή δημοπράτηση του Βιολογικού Καθαρισμού Φαναρίου-Αρωγής-Παραλίας Μέσης, εξέφρασε με δήλωσή του ο Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΜ-Θ του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες διεκδίκησης του έργου εκ μέρους της δημοτικής αρχής Κομοτηνής, και υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτου, ανέφερε:

“Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ένα σημαντικό έργο πνοής για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής όπως αυτό του βιολογικού καθαρισμού του Φαναρίου, μπαίνει στην τελική ευθεία, στον δρόμο της διαγωνιστικής διαδικασίας που καταλήγει στην υλοποίηση του.

Στη μακρά διαδρομή μέχρι να φθάσουμε στο σημερινό σημείο, αναμφίβολα σημαντική ήταν η συμβολή πολλών και ιδιαίτερα της τοπικής αυτοδιοίκησης για την προώθηση του έργου.

Οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε την αποφασιστικότητα της σημερινής κυβέρνησης να ξεμπλοκάρει το έργο σε κρίσιμα στάδια της εξέλιξής του μέχρι και την ένταξή του στο τρέχον ΕΣΠΑ.

Είναι βέβαιο ότι η παραλιακή ζώνη έχει μεγάλες αναξιοποίητες δυνατότητες που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Χρειάζονται συνέργειες, συνεργασία και πρωτοβουλίες.

Ας αποτελέσει ο βιολογικός του Φαναρίου την αφετηρία μιας τέτοιας προσπάθειας!”.