Ικανοποιήθηκε το αίτημα των επαγγελματιών φωτογράφων να μην παραχωρηθεί η εργασία λήψης φωτογραφιών για τις νέες ταυτότητες σε εταιρεία που θα εγκαθιστούσε για τον σκοπό αυτό ειδικά μηχανήματα σε αστυνομικές υπηρεσίες.

Ενόψει της παραπάνω, εξέλιξης, οι επαγγελματίες φωτογράφοι είχαν προβεί τις προηγούμενες μέρες σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα – και στη Ροδόπη (θυμηθείτε ΕΔΩ , ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Νίκος Τόσκας έκανε δεκτές τις αιτιάσεις τους, και διαβεβαίωσε δια του γ.γ. του υπουργείου οτι η συγκεκριμένη εργασία θα συνεχίσει να διεκπεραιώνεται από τον κλάδο τους.

Τούτου δοθέντος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων, σε ανοιχτή επιστολή της προς τον κ. Τόσκα, αναφέρει:  

«Η Ομοσπονδία θα ήθελε να σας ευχαριστήσει που σκύψατε στο πρόβλημα και κατανοήσατε τις θέσεις των φωτογράφων.

Μετά και την επικοινωνία που κατ’ εντολή σας είχαμε με τον γ.γ. του υπουργείου, Δημήτρη Αναγνωστάκη, ενημερωθήκαμε για την απόφασή σας να μείνει η λήψη φωτογραφιών σε μας.

Αναμένουμε να ειδοποιηθούμε για τον τρόπο που θα υλοποιηθεί η απόφαση αυτή, και παραμένουμε στη διάθεσή σας ώστε να βοηθήσουμε σε ό,τι μας αναλογεί για την καλύτερη δυνατή διεκπεραίωση του έργου της έκδοσης νέων δελτίων αστυνομικών ταυτοτήτων».