Την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη του Eurogroup, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι”, τόνισε χαρακτηριστικά, και εξήγησε το γιατί:

“Υπογραμμίστηκε ότι όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου, που είναι αυτό που θέλαμε, υπογραμμίστηκε ότι θα έρθουν οι θεσμοί στις 14 Μαΐου στην Αθήνα για να λήξει μέχρι το Eurogroup του Μαΐου η τεχνική συμφωνία, υπογραμμίστηκε ότι θα έχουμε μια ενισχυμένη παρακολούθηση που ουδεμία σχέση έχει με πιστοληπτική γραμμή, πόσο μάλλον με αξιολογήσεις που έχουν και προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις. Δεν υπάρχει πρόγραμμα, άρα δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα,  δεν θα υπάρχουν αξιολογήσεις, άρα καμία σχέση δεν έχει η παρακολούθηση με την αξιολόγηση. Ήταν πολύ ευχαριστημένοι οι θεσμοί με την αναπτυξιακή στρατηγική που παρουσιάσαμε. Έγινε αρκετή κουβέντα για αυτό και πήραμε πολλούς επαίνους για το ότι κάνουμε κάτι που θα έχει αξιοπιστία όχι μόνο στις αγορές αλλά και στην ελληνική κοινωνία με το μείγμα των μέτρων και των παρεμβάσεων  που θα κάνουμε. Τέλος η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή μέχρι τις 21 Ιουνίου“.

Σημεία του αναπτυξιακού σχεδίου που παρουσίασε στο Eurogroup ο κ. Τσακαλώτος, δημοσιεύει το Bloomberg αναφέροντας την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, τη δημιουργία Τράπεζας Ανάπτυξης, την πλήρη ολοκλήρωση του κτηματολογίου, την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών, την περαιτέρω μείωση του διοικητικού φόρτου και την ενθάρρυνση επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα στην έρευνα και στην ανάπτυξη.