Μετά την έκδοση δύο εγκυκλίων που επιλύουν χρονίζοντα προβλήματα των ασφαλισμένων μηχανικών και εργοληπτών του πρώην ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ, τις οποίες υπόγραψε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του δηλώνοντας:

«Ζητούσαμε εδώ και χρόνια, με συνεχείς προσφυγές στη δικαιοσύνη και συνεχή πίεση στις πολιτικές ηγεσίες, την κατάργηση της ειδικής προσαύξησης για τους μηχανικούς και των συνεπακόλουθων αναδρομικών εισφορών που μας είχαν επιβάλλει. Ζητούσαμε, επίσης εδώ και καιρό, τη δυνατότητα αναδρομικής διαγραφής ασφαλισμένων που δεν ασκούν το επάγγελμα του μηχανικού, από την ημέρα διαγραφής τους από το ΤΕΕ.

Φαίνεται ότι ήρθε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου για να ικανοποιηθούν κάποια από τα δίκαια αιτήματά μας. Όταν έχεις δίκιο και έχεις επιχειρήματα ουσίας, κάποια στιγμή η Πολιτεία πείθεται.

Συγχαίρω τον Τάσο Πετρόπουλο για την πρωτοβουλία του. Άλλωστε, ήταν καιρός να γίνουν τα αυτονόητα. Αλλά ζητώ και κάτι ακόμη: να προχωρήσει τώρα και η επίλυση των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Μηχανικοί, με τον ΕΦΚΑ και τα θέματα ασφάλισης, τα οποία έχουμε κατ΄ επανάληψη αναδείξει, και παρουσιάσει τους λόγους και τα επιχειρήματα για τα οποία πρέπει να γίνουν αποδεκτά».