συλληψη-3Τέσσερις κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από Ιερό Ναό και οικίες, που είχαν διαπραχθεί χθες το πρωί, εξιχνιάστηκαν άμεσα από τον Αστυνομικό Σταθμό Νέας Καλλίστης Ροδόπης.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 53 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για κλοπές, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι δύο δράστες έπεσαν στα χέρια των ανδρών της αστυνομίας, όταν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία στο χωριό της Σάλπης, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους καθώς έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη της ο οποίος και ειδοποίησε τους αστυνομικούς.

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από δύο οικίες και από τον Ιερό Ναό του χωριού, το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, δύο ηλεκτρικές συσκευές, ένα κινητό τηλέφωνο, διάφορα χρυσαφικά και δύο κλειδιά πόρτας.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν οι δύο ηλεκτρικές συσκευές, το κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 654 ευρώ και το ένα κλειδί πόρτας, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Στην κατοχή του 53χρονου, ο οποίος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν ένα πλαστικό δοχείο με 43,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι συνολικού μήκους 20 εκατοστών.