Οι αλλαγές σε Έβρο και Ξάνθη, που αποφάσισε ο Υπουργός Παιδείας για το σχολικό έτος 2017-2018

Την ετήσια απόφαση που αφορά στην «Ίδρυση Λυκειακών Τάξεων, Κατάργηση Λυκειακών Τάξεων, Μετατροπή Γενικού Λυκείου σε Λυκειακές Τάξεις, Συγχώνευση σχολικών μονάδων και Κατάργηση σχολικής μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστας Γαβρόγλου.

Στην απόφαση ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι ιδρύεται από το σχολικό έτος 2017-2018 λυκειακή τάξη, προσαρτημένη στο Γυμνάσιο Οργάνης Ροδόπης.

Αναλυτικά οι αλλαγές που θα ισχύσουν από το καινούργιο σχολικό έτος, βάσει της απόφασης του Υπουργού Παιδείας, είναι οι εξής:

Α. Ιδρύονται, από το σχολικό έτος 2017-2018, Λυκειακές Τάξεις Γενικού Λυκείου προσαρτημένων στα Γυμνάσια της έδρας τους ως ακολούθως:


yp2

Β. Καταργούνται από το σχολικό έτος 2017-2018, Λυκειακές  Τάξεις Γενικού Λυκείου προσαρτημένων στα Γυμνάσια της έδρας τους ως ακολούθως:

yp1

Γ. Από το σχολικό έτος 2017-2018, μετατρέπεται το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης Ξάνθης, σε Λυκειακές Τάξεις προσαρτημένες στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Σταυρούπολης Ξάνθης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Δ. Καταργείται, από το σχολικό έτος 2017-2018, το Ημερήσιο Γυμνάσιο Πέπλου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ε. Συγχωνεύεται από το σχολικό έτος 2017-2018, το Ημερήσιο Γυμνάσιο Παλαιοχωρίου με το Ημερήσιο Γυμνάσιο Καρπερού σε Ημερήσιο Γυμνάσιο Καρπερού με έδρα το Καρπερό, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.