Συνελήφθη η υπεύθυνη της επιχείρησης, μετά από έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, τους ελέγχους διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας και της Θράκης, όπου διαπιστώθηκαν – κατά περίπτωση- σε 3 περιπτώσεις, παραβάσεις των ανωτέρω νομοθεσιών, καθώς και άλλα αδικήματα ποινικού χαρακτήρα.

Στην πρώτη περίπτωση, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησε την Πέμπτη ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί και ένας υπήκοος Μπαγκλαντές για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνεται ακόμη ένας υπήκοος Μπαγκλαντές.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 705 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών, 71 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 3,5 κιλά καπνού, ένα αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 780 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για παράνομη διακίνηση ελαιόλαδου, κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας πραγματοποίησαν στις 24 Φεβρουαρίου και στις Μαρτίου ελέγχους σε επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη και την Ημαθία.

Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε:

  • σε ατομική επιχείρηση χονδρικού εμπορίου τροφίμων, η μη έκδοση παραστατικών κατά την προμήθεια 550 λίτρων συσκευασμένου ελαιόλαδου και
  • σε ατομική επιχείρηση χονδρικού εμπορίου παλαιών σιδηρών (scrap), η μη έκδοση παραστατικών κατά την προμήθεια και διάθεση 1.100 λίτρων συσκευασμένου ελαιόλαδου και μη έκδοση παραστατικών κατά την διάθεση 220 λίτρων χύμα ελαιόλαδου. Μάλιστα, κατόπιν δειγματοληψίας και εργαστηριακού ελέγχου προέκυψε νόθευσή του. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δηλωθεί ως δραστηριότητα το χονδρικό εμπόριο ελαιολάδου. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στην τρίτη περίπτωση, στο πλαίσιο διερεύνησης εισαγγελικής παραγγελίας, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησε την Τετάρτη, 15 Μαρτίου, έρευνα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων σε περιοχή της Θράκης, όπου και προέκυψε η εικονική έκδοση 6 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Από τον έλεγχο κατασχέθηκαν συνολικά 586 εικονικές αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, συνολικής αξίας 10.497,25 ευρώ, ενώ συνελήφθη η υπεύθυνη της επιχείρησης.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι για όλες τις παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις  11012@hellenicpolice.gr financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επιμεμπτές ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.