– του Θέμη Τζενετίδη, δημοτικού συμβούλου Κομοτηνής.

Στηρίζω Απόστολο Τζιτζικώστα. Γιατί;

– Ο Απόστολος Τζιτζικώστας πιστεύει στον κοινωνικό φιλελευθερισµό και στις ίσες ευκαιρίες για όλους, πάνω στο τρίπτυχο της αξιοσύνης, της τόλµης και της σκληρής δουλειάς – τόσο στον δηµόσιο όσο και τον ιδιωτικό τοµέα.

– Η ΝΔ πρέπει να αγκαλιάσει ξανά την κοινωνία και να την αφουγκραστεί. Για να συμβεί αυτό, πρέπει πρώτα να αλλάξει η ίδια. Να γίνει ένα κόµµα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, ανοιχτό, συµµετοχικό, πρωτοπόρο.

– Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι µόλις 38 ετών, έχει μπροστά του τέσσερα χρόνια ακόµη θητείας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και παρότι θα μπορούσε να προτιμήσει την ασφάλεια της θέσης του σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, εντούτοις βγαίνει µπροστά. «Βγαίνω µπροστά για να αλλάξω την παράταξή µου, γιατί η χώρα µου δεν έχει άλλο χρόνο», έχει δηλώσει, κι αυτό λέει πολλά.

Στηρίζω, Απόστολο Τζιτζικώστα. Γιατί;

Διότι οι δύο πυλώνες της επόμενης μέρας της εκλογής του, είναι:

1) οι μεγάλες αλλαγές που θα κάνει, και

2) η ενότητα της παράταξης που θα διασφαλίσει.

Όσο για το υποτιθέμενο «κώλυµά» του, απλώς δεν υπάρχει τέτοιο! Το καταστατικό της ΝΔ προβλέπει την περίπτωση εξωκοινοβουλευτικού προέδρου, όπως και το Σύνταγµα τη χώρας, όπως και ο κανονισµός της Βουλής! Όπως και κανένα κώλυµα δεν υπάρχει να γίνει Πρωθυπουργός στην περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόµµα. Το υπογραµµίζουν οι επιφανέστεροι των συνταγµατολόγων – βλ. άρθρο Στ. Τσακυράκη στην Καθηµερινή στις 4.11.2015, το οποίο καταλήγει ως εξής: «Κατά την άποψή µου, λοιπόν, το Σύνταγµα δεν φράζει στον κ. Α. Τζιτζικώστα τον δρόµο προς το ύπατο αξίωµα».

ΤΟΛΜΑΜΕΚαι βέβαια, σε αντίθεση με το ενδεχόµενο κάποιοι να πιστεύουν ότι στόχος της ΝΔ για τις επόµενες εκλογές πρέπει να είναι η ήττα ξανά … ο Απ. Τζιτζικώστας θέτει έναν και μόνο στόχο: Να κερδίσει η ΝΔ, και η Ελλάδα να πάρει βαθιά ανάσα για να βγει επιτέλους από το τέλμα.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει συγκεκριμένο σχέδιο για:

– την εδραίωση ενός αξιόπιστου και δίκαιου πολιτικού συστήματος στη χώρα.

– την οικονομική ανάταξη της χώρας, στο πλαίσιο μιας Νέας Κοινωνικής Συμφωνίας με τις παραγωγικές δυνάμεις και τους νέους επιστήμονες.

– την εκ βάθρων αναμόρφωση της Νέας Δημοκρατίας και την αναγέννηση της Κεντροδεξιάς.

Κατά τη γνώμη μου είναι ώρα για την υπέρβαση. Με κάθε σεβασμό στους υπόλοιπους υποψηφίους, γνώμη μου είναι ότι η επιλογή του Απόστολου Τζιτζικώστα συνιστά την τολμηρή εκείνη κίνηση αποδέσμευσης από το παλιό, αλλαγής σελίδας, και νικηφόρας πορείας της παράταξης που θα τραβήξει και την Ελλάδα μπροστά και ψηλά – για τα παιδιά μας…

Καταληκτικά, ας μου επιτρέψουν οι φίλοι αναγνώστες την παρότρυνση να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Απόστολου Τζιτζικώστα, για να δουν απλά αν συμφωνούν με όσα προτείνει.