«Έτοιμη να κερδίσει και πάλι την καρδιά και την ψυχή του Έλληνα, είναι η Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης του κόμματος κ. Θεόδωρος Καράογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Πρακτορείο Fm» και στον δημοσιογράφο κ. Κώστα Μπλιάτκα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι «από το βήμα της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  θα καταθέσει με σαφήνεια μια ολοκληρωμένη κυβερνητική πρόταση χωρίς αυταπάτες, η οποία θα διακρίνεται για την καθαρότητα των επιλογών και των στοχεύσεων της». Κι όπως πρόσθεσε, «αυτό θα γίνει μέσω ζύμωσης με την κοινωνία, στο εσωτερικό της οποίας επικρατεί κλίμα απογοήτευσης και απόλυτης καχυποψίας απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα, τη χειρότερη κυβέρνηση στα χρόνια της Μεταπολίτευσης».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, εκτίμησε ότι «επί του παρόντος ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να κερδίσει πολύτιμο για εκείνον πολιτικό χρόνο και να εξαντλήσει τις όποιες δυνατότητες παραμονής του στην εξουσία», και συμπλήρωσε: «Για εμάς η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών δεν είναι μείζον θέμα. Θέσαμε δυναμικά το αίτημά μας και αυτό καταγράφηκε, γιατί είμαστε σίγουροι ότι υπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα ευθύνης, του μέτρου και όχι διαμαρτυρίας».

Επίσης, κατά τη γνώμη του κ. Καράογλου «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυτοαπαξιώνεται καθώς δεν διαθέτει σχέδιο και όραμα για τη χώρα. Αντίθετα, εμείς είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας καταθέτοντας ένα αφήγημα που θα αγγίξει και θα πείσει μια κουρασμένη κοινωνία».

Τέλος, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου περί «στρατοπέδων» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε με νόημα πως: «Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε ενωμένοι ως μια γροθιά».