Τα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην περιοχή της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, επίβλεψε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

Η περιοχή είναι ευάλωτη σε πλημμυρικά φαινόμενα, ωστόσο το χρόνιο αυτό πρόβλημα βρίσκεται στη διαδικασία οριστικής επίλυσής του με την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε ο κ. Τσαλικίδης – πολιτικός μηχανικός γαρ ο ίδιος – προσεχώς αναμένεται “να ολοκληρωθεί η καθαίρεση του τεχνικού και έπειτα θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου κιβωτοειδούς οχετού με διαστάσεις 6,00Χ1,50 και μήκος 9,00μέτρα. Επίσης γίνεται προετοιμασία της επιφάνειας των κιβωτοειδών οχετών που βρίσκονται επί της Εθνικής Οδού για την τοποθέτηση των τριών θυροφραγμάτων με στόχο την αποτροπή επιστροφής υδάτων από τον ποταμό Τραύο προς την περιοχή της Μονής σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων και επομένως επιτυγχάνεται η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Τέλος θα πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός και η διευθέτηση των πιο κρίσιμων ρεμάτων της περιοχής, όπως προβλέπεται στη μελέτη του έργου”.