Απαντώντας το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την “αντιμετώπιση της φτώχειας”, τονίζει:

“Ο κ. Μητσοτάκης εγκλωβισμένος για άλλη μια φορά σε ανέξοδες υποσχέσεις, «ξεχνάει» το παρελθόν του. Αυτή τη φορά μοιράζοντας 1 δισ. ευρώ υπόσχεται την αντιμετώπιση της φτώχειας, που η ίδια η αδιέξοδη πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δημιούργησε.

Αν η ΝΔ ενδιαφερόταν πραγματικά για την αντιμετώπιση της φτώχειας και είχε σχέδιο, θα το εφάρμοζε πριν ο λαός τη διώξει από την εξουσία. Πριν οι λιποθυμίες παιδιών από την πείνα γίνουν καθημερινό φαινόμενο στα σχολεία.

Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι ο λαός ξεχνάει. Για άλλη μια φορά πέφτει έξω. Εμείς του θυμίζουμε ότι το μοναδικό μέτρο που έλαβε η ΝΔ εναντίον της φτώχειας, ήταν τρεις μόλις μήνες πριν τις εκλογές του 2015, η πιλοτική εφαρμογή του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος σε 13 Δήμους, με κόστος 20 εκατ. ευρώ.

Αμέσως μόλις αναλάβαμε, θεσμοθετήσαμε τον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, κόστους 200 εκατ. ευρώ, προκειμένου να δημιουργήσουμε «μαξιλάρι» αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονταν σε ανάγκη. Τα καταφέραμε.

Και σήμερα διαθέτουμε 760 εκατ. ευρώ ετησίως σε 650 χιλιάδες συμπολίτες μας που λαμβάνουν το πρωτοποριακό, ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Αυτά που ευαγγελίζεται ότι «θα» κάνει, «αν» έρθει στην εξουσία ο κ. Μητσοτάκης, εμείς ήδη τα εφαρμόζουμε. Τα έχουμε κάνει πράξη και οι πολίτες το γνωρίζουν”.