Η παράδοση της Θράκης είχε την τιμητική της την παραμονή των Χριστουγέννων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Από τραγούδια, μελωδίες και έντονο χρώμα από την παράδοση της Θράκης «πλημμύρησε» το Σάββατο το πρωί, παραμονή Χριστουγέννων, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Αντιπροσωπεία της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδας, αποτελούμενη από τα μέλη του Δ.Σ. της, από μέλη των Συλλόγων που την απαρτίζουν και από ένα τμήμα της Χορευτικής της Ομάδας, επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, για να του τραγουδήσει τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης.

Τα μέλη χορευτικής ομάδας, μαζί με το χοροδιδάσκαλό τους, τραγούδησαν επίσης θρακιώτικα τραγούδια, ενώ παρουσίασαν στον Αρχιεπίσκοπο χαρακτηριστικά δείγματα από την πλούσια χορευτική παράδοση του τόπου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο βουλευτής Έβρου, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τα μέλη της ΠΑΟΝΕ, λέγοντάς τους ότι «δημιουργείτε μια άλλη ατμόσφαιρα και ξεχνάμε τις δυσκολίες που υπάρχουν», τόνισε την ιδιαίτερη σχέση που τον συνδέει με την ακριτική μας περιοχή, την οποία, όπως επισήμανε, έχει βάλει στο πρόγραμμά του να την επισκέπτεται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Παρατήρησε δε χαριτολογώντας ότι φέτος ξεπέρασε αυτό το όριο, καθώς επισκέφτηκε τρεις φορές τη Θράκη, ενώ στο σημείο αυτό μνημόνευσε την υποδοχή, που του επιφύλαξαν οι πιστοί στη Νέας Βύσσα Έβρου, η οποία του είχε κάνει ιδιαίτερα θετική εντύπωση. Τέλος, διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι παρακολουθεί συστηματικά τα τραγούδια και ό,τι έχει να κάνει με την παράδοση της Θράκης, υπενθυμίζοντας με την ευκαιρία ότι συνδέεται με στενή φιλία με τον Χρόνη Αηδονίδη.