Ζητούν άσυλο – Καταζητούνται για το σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν.

Ενώ διεξάγεται ήδη στην Άγκυρα η δίκη των 45 από τους 47 στρατιωτικούς οι οποίοι κατηγορούνται οτι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Έθνους», οι δύο στρατιωτικοί που διαφεύγουν τη σύλληψη βρίσκονται εδώ και μερικές ημέρες στη χώρα μας.

Με βάση έγκυρες πηγές, πρόκειται για τους Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, μέλη της διαβόητης «Διμοιρίας Θανάτου», η οποία αποτελεί ειδική ομάδα βατραχανθρώπων, εκπαιδευμένων να κάνουν δολοφονίες.

Οι δύο στρατιωτικοί πέρασαν μέσω του Έβρου στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δύο ημέρες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου, παραδόθηκαν στο Α.Τ. Ορεστιάδας, αναφέροντας ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα ώστε να συλληφθούν. Στις 20 του μήνα μάλιστα, υπέβαλαν αίτημα για άσυλο στην αρμόδια υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης, ενώ δικηγόρος τους είναι ένας 35χρονος νομικός ο οποίος έχει αναλάβει κατά το παρελθόν υποθέσεις χορήγησης ασύλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κυβερνητικός αξιωματούχος, σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη υπόθεση, επισήμανε στο «Έθνος» ότι οι “Γκιουλενιστές” προσπαθούν να καταστήσουν την Ελλάδα ως πεδίο επίλυσης των διαφορών τους με τον Ερντογάν. Όπως τόνισε, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις ενέργειες αυτές και είναι αυτονόητο ότι δεν θα επιτρέψει να «μεταφερθούν» στη χώρα οι εσωτερικές έριδες της Τουρκίας.

Πηγή: Έθνος