Με έντονες βροχές, ισχυρές καταιγίδες και πιθανόν κατά τόπους χαλαζοπτώσεις

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την αρχή της νέας εβδομάδας, αφού την  ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών θα τις διαδεχτούν οι βροχοπτώσεις και οι ισχυρές καταιγίδες. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη.

Ειδικότερα, στην περιοχή της Θράκης, σύμφωνα με τα «Καιρικά Νέα Θράκης, ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές και τις ισχυρές καταιγίδες, αλλά και με πιθανές χαλαζοπτώσεις κατά τόπους.

Τα «Καιρικά Νέα Θράκης» προειδοποιούν για μεγάλα ύψη υετού (περί τα 70-80 mm κατά μ.ο. σε δύο 24ωρα), επισημαίνοντας ότι αυτή τη φορά φαίνεται ότι τα φαινόμενα θα έχουν και διάρκεια, καθώς θα συνεχίζονται με κάποιες αναμενόμενες παύσεις, μέχρι και τις απογευματινές – βραδινές ώρες της Τετάρτης.

Από την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί και αναμένεται να παραμείνει καλός τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά Ν-ΝΑ, για να ενισχυθούν σταδιακά από το βράδυ της Τρίτης σε Β-ΒΑ μέτριους, με περαιτέρω ενίσχυση στις ριπές τους κατά τη διάρκεια της Τετάρτης και μέχρι αργά το βράδυ αυτής, όπου και αναμένεται να εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή σταδιακή πτώση, η οποία θα είναι περισσότερο αισθητή από την Τρίτη και μετά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι θερμοκρασίες θα είναι φθινοπωρινές (οι ελάχιστες δύσκολα θα πέσουν κάτω από τους 9 με 10 βαθμούς Κελσίου) και το κρύο όχι ιδιαίτερα έντονο, όπως αρχικά αναμενόταν, τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, επέτειο της Εθνικής μας εορτής.