ΛΑ1Την Κυριακή 17/9, ανήμερα της εορτής των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας, και ώρα 20:00, στο άγαλμα της Δόμνας Βισβίζη στην πλατεία φάρου Αλεξανδρούπολης, θα ανάψει ο βωμός της Φλόγας Αγάπης των Εθελοντών Αιμοδοτών, της οποίας το ταξίδι στον νομό Έβρου ξεκίνησε στις 3/9 από το Ορμένιο, στο πλαίσιο της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Το πρωί της ίδιας μέρας (09:30), στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας Μάκρης, θα τελεστεί αρτοκλασία, προς τιμήν της γιορτής των Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣΤην προηγούμενη μέρα, Σάββατο 16/9, το πρωί θα διενεργηθεί ανοιχτή αιμοδοσία μπροστά από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ενώ στον ίδιο χώρο οι «Φοιτητές εξ Αίματος» θα ενημερώνουν το κοινό για τη δωρεά Μυελού Οστών και θα πραγματοποιούν εγγραφές.

Οι εκδηλώσεις γίνονται από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης και τον Σύλλογο Φοιτητών Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης «Φοιτητές εξ αίματος, με τη συνδιοργάνωση της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, και τη συμμετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας των εργαζομένων του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης «Ιπποκράτης».

ΛΑ3Καλούνται όλοι οι πολίτες κάθε ηλικίας να πάρουν μέρος στην πορεία-λαμπαδηφορία με ομοιόμορφες μπλούζες που θα μοιραστούν από τους διοργανωτές.

Με την παρουσία μας τιμούμε το έργο των Εθελοντών Αιμοδοτών και την ανιδιοτελή προσφορά τους, ενισχύουμε τις προσπάθειές, και στηρίζουμε τον αγώνα τους για αυτάρκεια αίματος στη χώρα μας χωρίς εισαγωγές και κόστος!

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣΑκόμη, προσφέρουμε αίμα και παράγωγα αίματος εθελοντικά, πριν το χρειαστούμε, πριν μας το ζητήσουν, πριν μας το επιβάλουν με νόμο.

Ας γίνουμε όλοι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες. Οι ανάγκες είναι διαχρονικές και μεγάλες. Κάθε σταγόνα μετράει, δεν περισσεύει κανείς!

Η εθελοντική αιμοδοσία βελτιώνει την υγεία μας, απαλύνει τον πόνο του συνανθρώπου και σώζει ζωές!