Τη σύμφωνη γνώμη της βουλγαρικής πλευράς για διέλευση τουριστικών λεωφορείων έως 55 θέσεων από τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας, και έως 22 θέσεων από τον μεθοριακό σταθμό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, απέσπασε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργος, διαλύοντας τη διακινούμενη φημολογία ότι «οι Βούλγαροι διαφωνούν»…

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της Περιφερειακής Αρχής να αρθεί ο ακατανόητος και άδικος αποκλεισμός της Περιφέρειας από το τουριστικό ρεύμα των Βαλκανίων, ο κ. Παυλίδης είχε άτυπη συζήτηση με παράγοντες της γείτονος, και έλαβε εκ μέρους της βουλγαρικής Κυβέρνησης, και ειδικά της Υπουργού Τουρισμού, κυρίας Nikolina Angelkova, η οποία απέστειλε και σχετική επιστολή, θετική απόκριση.

Αναμένεται η ανάλογη ενεργοποίηση της ελληνικής Κυβέρνησης

Σε δηλώσεις του ο κ. Παυλίδης ανέφερε: «Η απαγόρευση της  διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τους μεθοριακούς σταθμούς Νυμφαίας Κομοτηνής και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ξάνθης, έχει τεράστιες επιπτώσεις για την οικονομία της Περιφέρειας AM-Θ και της χώρας. Η οικονομική ανάπτυξη αποτελεί τη βάση  της σταθερότητας και της προοπτικής της Περιφέρειας. Η ακατανόητη απαγόρευση της διέλευσης των τουριστικών λεωφορείων από τους μεθοριακούς σταθμούς μας κοστίζει ακριβά. Εφόσον και από τη βουλγαρική πλευρά δεν υφίστανται εμπόδια, πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι τυπικές διαδικασίες που θα άρουν τις απαγορεύσεις και θα ενισχύσουν τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής. Αναμένουμε…».