Μια νέα μονάδα αιμοκάθαρσης για παιδιά, θα δημιουργηθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μετά από αίτημα του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης προς στον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Μιλώντας στη Βεργίνα Τηλεόραση και στην εκπομπή «Τα λέμε», ο Πρόεδρος των Νεφροπαθών στη συμπρωτεύουσα κ. Χρήστος Καραγκιόζης, αναφέρθηκε στη συζήτηση με τον Υπουργό η οποία κατέληξε στα εξής:

– Μια νέα μονάδα αιμοκάθαρσης παίδων θα δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη, με τη συνεργασία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και του Παιδοχειρουργικού Τμήματος, και μετά από ειδική εκπαίδευση που θα λάβουν στην Αθήνα οι θεράποντες ιατροί.

  • Η νέα Διοίκηση Προμηθειών Υγείας έχει ήδη αποδεχθεί τις προδιαγραφές για την αγορά φίλτρων αιμοκάθαρσης. Έτσι στο εξής θα προμηθεύονται τα νοσοκομεία φίλτρα τα οποία θα τηρούν τις προδιαγραφές της Ε.Ε.

– Θα υπάρξει άμεσα μέριμνα για την αντιμετώπιση των ανασφάλιστων νεφροπαθών της Θεσσαλονίκης (15-17 άτομα), ώστε να μην αναγκάζονται να τρέχουν από εφημερεύον σε εφημερεύον νοσοκομείο προκειμένου ανά δύο ημέρες να κάνουν αιμοκάθαρση, αλλά να παρακολουθούνται από συγκεκριμένους γιατρούς και να ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα αιμοκάθαρσης.