Πληροφορούμαστε ότι στις παλιές σιταποθήκες της ΕΑΣ Ροδόπης στον Ίασμο, εθεάθησαν άτομα που καθάριζαν τους χώρους, και την ίδια στιγμή κυκλοφορεί στην περιοχή η φημολογία ότι δρομολογείται φιλοξενία προσφύγων – μεταναστών.

Τοπικές εθελοντικές οργανώσεις προσπαθούν να μάθουν αν όντως υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός από τις αρχές, προκειμένου να συνεισφέρουν σε ανθρωπιστική βοήθεια.

Εν τω μεταξύ, στην Καβάλα συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με θέμα το προσφυγικό. «Οι Δήμαρχοι σεβάστηκαν απόλυτα την ιδιαιτερότητα της Θράκης και στηρίζουν ομόφωνα την άποψη να μη μεταφερθούν μετανάστες στην περιοχή», σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του οργάνου, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, τονίζοντας ακόμη ότι «θα δοθεί βοήθεια στους Δήμους που ήδη φιλοξενούν πρόσφυγες, οικονομική και όχι μόνο». Μάλιστα, πρόταση των Δημάρχων της ΑΜ-Θ είναι να τεθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή να τεθεί σε ισχύ το σχέδιο “Ξενοκράτης”, καθώς έτσι θα μπορούν σαν ΟΤΑ να αντλήσουν απαιτούμενους οικονομικούς πόρους.