– του Δημήτρη Τζελέπη.

ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 480x445Η Νέα Δημοκρατία έχει συνέδριο αυτό το Σαββατοκύριακο. Ένα αλλιώτικο συνέδριο που δεν θα είναι σαν τα προηγούμενα. Θα είναι σε στυλ Νταβός, μπορείς όμως να φέρεις το Νταβός στην Αθήνα; Η απάντηση είναι καταφατική εάν δούμε πως εξελίχθηκαν και τα προσυνέδρια.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί περιμένοντας την Ντόρα να μιλήσει για να δούμε τι έχει να πει για αυτό που έχει εξαγγείλει ο αδερφός της. Μάλλον δεν θα πει κάτι το διαφορετικό από το «ότι δεν θέλω κανένα αξίωμα και το μόνο αξίωμα είναι της αιρετής εκλογής μου στην περιφέρειά μου».

Τα εσωκομματικά δεν θα αναφερθούν καθόλου, άλλωστε δεν θέλει να δείξει η ΝΔ μία εικόνα ότι δεν είναι και τόσο καλά τα πράγματα τώρα που οδεύουμε προς το 2018 που το έχουν θέσει και εκλογικό έτος. Να κάνω λίγο και τον κακό, και το 2017 πολιτικές εξελίξεις έβλεπαν στην ΝΔ.

Το μεγάλο θέμα που όλοι λένε και θα πρέπει να προβληματίσει την Πειραιώς, είναι το πρόγραμμα που τόσο πολύ μας μιλούν αλλά δεν το βλέπουμε. Παιδεία, υγεία, θεσμικές αλλαγές, όλα αυτά πρέπει να συγκρουστούν σε ένα κείμενο και να αποτελέσουν το πρόγραμμα της επόμενης μέρας και όχι μόνο. Πείθουν κανέναν τα προγράμματα; Όχι και τόσο, άλλοι ψηφίζουν γιατί είναι δυσαρεστημένοι από το νυν κόμμα που κυβερνάει και στρέφονται προς την αντιπολίτευση, άλλοι επειδή είναι στο κόμμα από τότε που ξέρουν τον εαυτό τους. Προφανώς όλα τα δύστροπα φυλλάδια που μοίραζαν τα κόμματα δεν διαβάζονταν, αλλά έτσι έπρεπε να κάνουν. Τώρα όμως τα κόμματα δεν έχουν λεφτά και πρέπει να βρουν άλλους τρόπους για να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους.

Όλα καλά με τα διαδικαστικά. Θα έρθει όμως και κάποιος δύσπιστος να πει και με ποιους θα μας πείσει και ποιοι θα είναι οι νέοι που θα βάλει ο Μητσοτάκης για να κερδίσει αυτή τη μάχη της πειθούς; Μέχρι τώρα όλο τους ίδιους βλέπουμε. Αυτή είναι η αλλαγή; Ο Μητσοτάκης απαντάει με το μητρώο στελεχών που λέει ότι έχει ικανούς και άξιους. Πόσους όμως άξιους και ικανούς να έχει το μητρώο στελεχών;

Η απανταχού Ντορικοί της Ελλάδος έχει ενδιαφέρον τι στάση θα κρατήσουν στο συνέδριο. Θα πάνε ή θα προτιμήσουν μία βόλτα στην κακόγουστα στολισμένη φετινή Αθήνα;

Ο πρώτος στόχος του συνεδρίου θα ήταν να τελειώνει με τις βαρονίες και τα τζάκια ο Μητσοτάκης στο συνέδριο και μετά να προχωρούσε στο πρόγραμμα του κόμματός του.

Μπορεί να έφερε το Νταβός στην Ελλάδα, αλλά η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να αφήσει πίσω της όλα τα κατάλοιπα ενός κόμματος του 1980 και να αρχίσει επιτέλους να λειτουργεί όπως η σύγχρονη φιλελεύθερη δεξιά στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ακούει ότι ο πρωθυπουργός είναι πιο συμπαθής και εάν τάξει ότι θα μας γυρίσει στο 2008 μπορεί και να τον ξαναψηφίσουν.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να μιλήσει και για την αστική ευγένεια που έχει, που αντιθέτως δεν είναι κακή, αλλά δεν τον κάνει να μπορεί να καταλάβει τους πιο φτωχούς.

Ένα συνέδριο με πολύ Νταβός και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.