συνεδριο νδΤο 11ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε με το μήνυμα-σύνθημα του Κυριάκου Μητσοτάκη “Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε το αύριο για την πατρίδα μας, είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα”.

Μεταξύ των συνέδρων, το “παρών” έδωσε και ο Θέμης Τζενετίδης, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής, πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης αγροτικής ανάπτυξης “Γευσιγνωσία”, υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Κομοτηνής, και, έχοντας περάσει από την “κρησάρα” της αξιολόγησης του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, μέλος του Τομέα Εσωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΘΕΜΗΣ ΤΖΕΝΕΤΙΔΗΣΤου ζητήσαμε να μας μεταφέρει το κλίμα που εισέπραξε ο ίδιος. “Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε οτι φέρνει την ελπίδα, αλλά αποδείχτηκε φρούδα ελπίδα. Η ΝΔ ενωμένη, με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να φέρει την πραγματική ελπίδα, με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση στους πολίτες”, μας απάντησε.

“Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που ανοίγεται στην κοινωνία, σπάει τα στεγανά, ανανεώνεται και προχωρά”, τόνισε εμφατικά ο Κυρ. Μητσοτάκης στην ομιλία του, και ζητήσαμε από τον κ. Τζενετίδη την άποψή του. Έτσι είναι, και αυτό φαίνεται. Είναι άλλωστε κάτι που έχει ανάγκη η κοινωνία. Είναι το οξυγόνο τόσο για την κοινωνία όσο και για την πολιτική, την οποία εύλογα αποστρέφεται ο κόσμος τα τελευταία χρόνια”, μας επισήμανε.

Δεδομένου οτι το 2018 θα έχει τουλάχιστον προεκλογικό – κατά πολλούς εκλογικό – χαρακτήρα, ρωτήσαμε τον κ. Τζενετίδη ως σύνεδρο να μας πει τη γνώμη του για το πολιτικό-προγραμματικό πλαίσιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα σας απαντήσω κατ’ αρχήν οτι με πυρήνα μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι επιτακτική ανάγκη για τη χώρα να διαμορφωθεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που θα φέρει στην Ελλάδα μια σύγχρονη πολιτική αλλαγή. Με πολιτικές για την οριστική έξοδο από την κρίση. Με πολιτικές αξιοπρέπειας και ρεαλισμού. Κι αυτό που συνέβη στο συνέδριο, είναι η επικύρωση των κεντρικών αξόνων της πολιτικής μας και των θέσεών μας. Με άλλα λόγια, είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε την Ελλάδα”.

ΤΖΕΝΕΤΙΔΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 1Ο κ. Τζενετίδης συναντήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου με τον Πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα με τον οποίο συνδέεται με προσωπική φιλία, με την αναπληρώτρια Γραμματέα Γυναικείων θεμάτων Νατάσα Σωτηριάδου, και σειρά στελεχών. Σε σχετική μας ερώτηση, απαντά: “Όλες οι συναντήσεις που είχα και οι επαφές που πραγματοποίησα, είχαν περιεχόμενο και σημασία. Ήταν πραγματικά ιδιαίτερα εποικοδομητικές. Αντάλλαξα απόψεις, κουβέντιασα για θέματα της Θράκης, είχα ενδιαφέρουσες συζητήσεις με αντικείμενο την επικαιρότητα και όχι μόνο. Παραδείγματος χάριν, με την κ. Σωτηριάδου, συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για την ανάδειξη ζητημάτων που απασχολούν τις γυναίκες του τόπου μας – από το επιχειρείν και την εκπαίδευση, έως θέματα υγείας και συμμετοχής των γυναικών στα κοινά”.  

“Απώτερος σκοπός σας σαν ΝΔ και σαν Θέμης Τζενετίδης;”, τον ρωτήσαμε. “Ο απώτερος σκοπός είναι η Νέα Δημοκρατία να αλλάξει την Ελλάδα. Στόχος που δεν είναι κομματικός. Είναι εθνικός, όπως ορθά και δυναμικά τόνισε ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης. Γιατί πολύ απλά αφορά το μέλλον της πατρίδας μας, το μέλλον των παιδιών μας. Και σε αυτή την προσπάθεια συνδράμουν με αίσθημα ευθύνης πολλοί άνθρωποι”, μας απάντησε.