Η αφίσα του 5ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής που διακρίθηκε
Η αφίσα του 5ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής που διακρίθηκε

Το 2ο βραβείο κατασκευής αφίσας, κατέκτησε το 5ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής για την συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της UNICEF «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους», που πραγματοποιήθηκε, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η UNICEF στην Ελλάδα πραγματοποίησε μεγάλη εκστρατεία μέσα από το πανελλήνιο βραβευμένο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην οποία συμμετείχαν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας μας με δημιουργία αφίσας, συγγραφή παραμυθιού και δημιουργία βιβλίου ή μαθητικής εφημερίδας. Η αφίσα που φιλοτεχνήθηκε το σχολικό έτος 2013-14 από τα παιδιά του 1ου Κλασικού Τμήματος του 5ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής, κέρδισε το 2ο βραβείο.

Εκπρόσωπος των παιδιών και η νηπιαγωγός κ. Ματούλα Πονηρίδου βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε η UNICEF την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, στη Στοά του Βιβλίου, όπου εκτέθηκαν οι βραβευμένες δημιουργίες των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν στην έκθεση με τίτλο «Η Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο – Ας οραματιστούμε ξανά το μέλλον: Καινοτομία για κάθε παιδί». Την Εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ενώ την πρωτοβουλία της UNICEF τίμησαν με την παρουσία τους ο ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης και αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού.