Τον δικό του φορητό-εξωτερικό απινιδωτή ελεύθερης χρήσης, έχει πλέον ο Ίασμος Ροδόπης.

Μετά από πρωτοβουλία του καρδιολόγου Πασχάλη Σόφτα, και τη συνέργεια του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου δια του Παναγιώτη Σπορίκη, η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία ELPEN προχώρησε στη δωρεά του μηχανήματος, που μπορεί να σώσει ζωές.

Η παράδοση του απινιδωτή έγινε στο γραφείο του δημάρχου της περιοχής κ. Καδή Ισμέτ, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συνέπραξαν στην ενέργεια, και ιδίως τη δωρήτρια εταιρεία.

Ο απινιδωτής θα τοποθετηθεί σε δημόσιο κεντρικό χώρο – πιθανότατα στον προθάλαμο του Αστυνομικού Τμήματος – ώστε ανά πάσα στιγμή, όλο το 24ωρο, να έχουν πρόσβαση όσοι είναι εκπαιδευμένοι στη χρήση του.

Και στον Ίασμο οι ανανήπτες είναι αρκετοί – 120 τον αριθμό – καθώς έχει προηγηθεί σειρά σεμιναρίων που οργάνωσαν ο κ. Σόφτας, η συνάδελφός του ορθοπαιδικός κ. Ράνια Κούκου και το ΕΚΑΒ, ενώ έπεται και συνέχεια, καθώς το επόμενο εκπαιδευτικό σεμινάριο, για 35 άτομα που θα δηλώσουν συμμετοχή, έχει προγραμματιστεί για τις 11 Νοεμβρίου.

«Ευοδώθηκε μια πρωτοβουλία που έλαβα με μόνο στόχο τον «εξοπλισμό» του χωριού με ένα απλό μηχάνημα, το οποίο μπορεί να το δουλέψει ο οποιοσδήποτε έχει μια κατάρτιση, και έτσι να ζωθεί κυριολεκτικά μια ζωή», σημείωσε ο κ. Σόφτας, καλώντας όλο τον κόσμο να λάβει μέρος στα σχετικά σεμινάρια που διοργανώνει σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ. «Ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε μπορεί να χρειαστεί άμεση επέμβαση με έναν απινιδωτή. Είναι κρίσιμο και χρήσιμο, όσοι ξέρουμε να τον χειριζόμαστε, να είμαστε όσο περισσότεροι γίνεται», συμπλήρωσε.

Info:

http://drsoftas.blogspot.gr/

Facebook: Πασχάλης Σόφτας Καρδιολόγος

Τηλ: 2531080085