Σχετικά με τη δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη που χαρακτήρισε κατάπτυστη την απόφαση για τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη με θέμα την ονομασία των Σκοπίων, και καλεί τον Πρωθυπουργό να ζητήσει από τον ελληνικό λαό να μην το κάνει, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής και του εθνικού συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Χρύσα Ούτση, σχολιάζει:

«Κατάπτυστο είναι αυτό που ζητά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, γιατί η διαδήλωση είναι συνταγματικό δικαίωμα και κατοχυρώνεται και ως ανθρώπινο δικαίωμα από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Δεν έχει καταλάβει ο κ. Μπουτάρης, οτι το συλλαλητήριο αυτό για τους Έλληνες πολίτες και την ομογένεια, είναι ΗΘΙΚΟ ΧΡΕΟΣ όχι προς την εξέλιξη του Σκοπιανού, αλλά προς τους προγόνους και την ιστορία.

Αν νιώθει ο ίδιος ότι δεν θα δώσει λόγο στους απογόνους του, δικαίωμά του, αλλά είναι ΑΝΗΘΙΚΟ να προσβάλλεις και να ζητάς από κάποιον να μην κάνει αυτό που θεωρεί ΚΑΘΗΚΟΝ.

Όσον αφορά τους Ανεξάρτητους Έλληνες για το Σκοπιανό, η θέση μας είναι αυτή που δήλωσε ο πρόεδρός μας και Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος: δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσουμε στην οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία της FYROM».