Τη διαγραφή του κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, με αφορμή τις δηλώσεις του περί ενδεχόμενων διαρροών στελεχών προς τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και τις αποστάσεις που πήρε από τη σχετική τοποθέτηση της κ. Φώφης Γεννηματά, ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση:

  1. Έχουμε επανειλημμένα διακηρύξει με συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις μας, ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνουν εφεδρεία ή ουρά, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της Νέας Δημοκρατίας.
  1. Όποιος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούν να είναι προσάρτημα ή δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει θέση στην κοινοβουλευτική μας ομάδα.
  1. Ο κ. Γρηγοράκος με τις δηλώσεις του τη Δευτέρα και τις «προβλέψεις» του για δήθεν προσχωρήσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Νέα Δημοκρατία, υπονόμευσε την ενότητα και συκοφάντησε συναδέλφους του βουλευτές. Παρά το γεγονός ότι όταν κλήθηκε για εξηγήσεις, ανασκεύασε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν από δημοσιογράφους, επανέρχεται συνεχώς με νέες δηλώσεις και επιχειρεί συνειδητά να δημιουργήσει σύγχυση και κλίμα ηττοπάθειας στον πολιτικό μας χώρο.
  1. Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια.
  1. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής γνωστοποίησε ότι ο κ. Γρηγοράκος δεν ανήκει πλέον στην Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γρηγοράκος αρχικά μίλησε με θετικά λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτός «να κλέψει στελέχη» από τη συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι δεν έχει αποφασίσει ποιο θα είναι το δικό του πολιτικό μέλλον «αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει όπως σήμερα». Σημείωσε επίσης ότι δεν τον χωρίζει άβυσσος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά.