ΑΦΙΣΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥΤη Μαρία Σπυροπούλου θα φιλοξενήσει και θα παρουσιάσει στο τοπικό κοινό την Παρασκευή 18 Μαρτίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής (είσοδος ελεύθερη), η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με καταξιωμένους φωτογράφους.

Η Μαρία Σπυροπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα και ζει στο Ναύπλιο, στο αρχαιολογικό μουσείο του οποίου εργάζεται ως συντηρήτρια αρχαιολογικών ευρημάτων. Άρχισε να ασχολείται συστηματικά με τη φωτογραφία στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και είναι απόφοιτος ΤΕΙ – τμήμα φωτογραφίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια του Πλάτωνα Ριβέλλη και του Νίκου Οικονομόπουλου, ενώ ως μέλος επί πολλά χρόνια μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Ναυπλίου, έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

«Όταν έκπληκτη διαπίστωσα ότι με τη φωτογραφική μου μηχανή μπορώ να αφηγηθώ αυτά που νιώθω και φαντάζομαι, ή ακόμα και τις αναμνήσεις μου, αληθινές ή ψεύτικες, αφιέρωσα όλες τις ψυχικές και σωματικές δυνάμεις μου σε αυτό το είδος έκφρασης που ονομάζουμε δημιουργική φωτογραφία», δηλώνει η ίδια, προσθέτοντας: ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ«Πρόθεση μου είναι ένα ασήμαντο καθημερινό γεγονός του πραγματικού κόσμου να το μεταμορφώσω σε φανταστικό ώστε να συγκινήσει έμενα, και γιατί όχι και κάποιους άλλους. Το να φωτογραφίζω σχεδόν καθημερινά, είναι για μένα απόλαυση και γνώση. Αυτή η εμπειρία με βοηθά να συνειδητοποιώ τα όριά μου και να βελτιώνω τα λάθη μου.  Παρ’ όλ’ αυτά, οι φωτογραφίες που κρατάω είναι λίγες κι επιλεγμένες με αυστηρότητα· επιμένω στον σαφή και καθαρό φωτογραφικό λόγο, στην απλή φόρμα και στην “ήσυχη” σύνθεση, έτσι όπως έχω διδαχτεί από τους μεγάλους κλασικούς φωτογράφους που με ενέπνευσαν στα πρώτα μου βήματα. Δεν εντυπωσιάζομαι από νεωτερισμούς και υπερβολική χρήση της τεχνολογίας, γιατί καταστρέφουν τη γοητεία της απλότητας, που είναι στοιχείο μιας καλής φωτογραφίας. Στις φωτογραφίες που αγαπάω βρίσκω την αρμονία και την πληρότητα που λείπει από τον πραγματικό κόσμο, και ταυτόχρονα με βοηθούν να συντονιστώ και να συμφιλιωθώ μαζί του».