Σε δύο φλέγοντα ζητήματα του κλάδου του, εστίασε ο Πρόεδρος του Σωματείου Καφεποτοπωλών Ροδόπης, Γιάννης Μαυρίδης, κατά την τελευταία εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα έθεσε επί τάπητος ως επείγοντα αιτήματα, τη μείωση του ΦΠΑ και την αλλαγή του αρ. 55 του ν. 4.483/2017 που επιβάλλει εξάμηνης διάρκειας αφαίρεση της άδειας λειτουργίας των καταστημάτων έπειτα από δύο παραβάσεις αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστου χώρου.

Ο κ. Μαυρίδης ανέπτυξε παραστατικά τα προβλήματα του κλάδου που εκπροσωπεί, και ανέδειξε εμφατικά το μελανό τοπίο εντός του οποίου οι επιχειρήσεις προσπαθούν να κρατηθούν όρθιες.

«Τα ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας είναι πολλά και σε πολλές περιπτώσεις εξοντωτικά», υπογράμμισε μεταξύ άλλων, και συμπλήρωσε: «Δίνουμε καθημερινή μάχη να κρατήσουμε ανοιχτά τα καταστήματά μας. Φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα καθώς και οι διατάξεις που διέπουν τον κλάδο μας από το στάδιο της έναρξης λειτουργίας μέχρι και την καθημερινή δραστηριότητά μας, μας απειλούν κάθε μέρα με οικονομική ασφυξία».