“Οι εγκαταλελειμμένοι, βρώμικοι και επικίνδυνοι χώροι των παιδικών χαρών – αθλοπαιδιών”, είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης-καταγγελίας της επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής “Εμείς…η πόλη”, στην οποία αναλυτικότερα η κ. Φελίνα Καζάκου αναφέρει:

“Σε αναμονή των όποιων αποφάσεων και ενεργειών για τη συντήρηση και πιστοποίηση των παιδικών χαρών του Δήμου Κομοτηνής, η διοίκηση του κ. Πετρίδη, παρά τις εξαγγελίες του ίδιου, όχι μόνο καθυστερεί στην αναβάθμιση και πιστοποίηση των παιδικών χαρών, αλλά εξακολουθεί να γυρίζει την πλάτη στα απλά, καθημερινά, ζητούμενα που αφορούν την ποιότητα της ζωής των πολιτών.

Τις μέρες που η ελληνική οικογένεια και οι ελάχιστοι επισκέπτες της πόλης αναζητούν ασφαλείς, καθαρούς και φυλασσόμενους χώρους αθλοπαιδιών για δωρεάν απασχόληση και ψυχαγωγία των μικρών παιδιών, στην πόλη μας αλλά και στους οικισμούς που επισκεφθήκαμε η κατάσταση των παιδικών χαρών είναι απαράδεκτη και σε πολλές περιπτώσεις κρίνονται άκρως επικίνδυνοι.

Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και συστάσεις μας προς τη διοίκηση οι συνθήκες και η εικόνα στους χώρους αθλοπαιδιών έχουν χειροτερέψει.

Δεν θα μπορούσα να μην επανέρθω, κάνοντας αναφορά, και μεταφέροντας την έκκληση εκατοντάδων γονέων για την κατάσταση του χώρου μέσα στον παιδότοπο («καράβι» κεντρικής πλατείας), στο κεντρικό πάρκο της πόλης καθώς επίσης στις γειτονιές και οικισμούς της πόλης.

Κατά την τελευταία αναφορά μας στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε τη διαβεβαίωση ότι τουλάχιστον οι χώροι είναι ασφαλείς καθώς συνεργείο του Δήμου επισκέπτεται συχνά και καταγράφει τις ανάγκες. Οι εικόνες και οι μαρτυρίες αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά την αδιαφορία ή την αδυναμία της διοίκησης να ανταπεξέλθει στα απολύτως απαραίτητα της καθημερινότητας των πολιτών.

Και είμαι σίγουρη ότι το θέμα που επαναφέρω μετά από αίτημα των συμπολιτών μας, δεν αφορά την έλλειψη χρημάτων για τη συντήρηση ή επισκευή των παιγνίων καθώς το ποσό του 1.000.000 € προτάθηκε, εγκρίθηκε κατά την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος 2018 για την συντήρηση των παιδικών χαρών, όπως επίσης η ανακατασκευή μερικών εξ αυτών μέσω της χορηγίας του ΤΑΠ.

Αναρωτιέμαι δικαίως, ο κ. Πετρίδης και οι συνεργάτες του, ζουν σε αυτή την πόλη; Τι απαντούν στους γονείς, που εναγωνίως αναζητούν καθαρούς και ασφαλείς χώρους για την απασχόληση των παιδιών τους;

Αν η διοίκηση αδυνατεί να ολοκληρώσει την πιστοποίηση των χώρων αυτών, ως όφειλε, έχει την υποχρέωση, και οι πολίτες την απαίτηση, να παρέμβει στην απομάκρυνση των επικίνδυνων παιχνιδιών από τους χώρους αυτούς και να φροντίσουν τουλάχιστον για την ασφάλεια και καθαριότητα των χώρων.

Εκτός βέβαια αν δεν θεωρούν έργα ουσίας αυτές τις παρεμβάσεις.
Απαιτούμε και Αναμένουμε…”.