Η Υφυπουργός Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, κήρυξε την έναρξη των εργασιών ημερίδας για την άμπελο, στο πλαίσιο της 2ης Γιορτής Τσίπουρου Ιάσμου, προσκεκλημένη των διοργανωτών του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου.

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στην “εξαιρετική ποιότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Μακεδονίας και της Θράκης”, και “στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βελτιώσει τη θέση των ελληνικών προϊόντων αγροδιατροφής στην πυραμίδα των εξαγωγών, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο στις διεθνείς αγορές”.

Στο πλαίσιο αυτό όπως τόνισε, “το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχωρά σε συντονισμένες δράσεις που θα αναδείξουν την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, μέσω της εκπόνησης ενός Εθνικού Συστήματος Πιστοποιημένης Ποιότητας αγροτικών προϊόντων που να αναγνωρίζεται διεθνώς”.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, στη 2η Γιορτή Τσίπουρου Ιάσμου

Επίσης η κ. Νοτοπούλου τόνισε ότι “η πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας περνά μέσα από τον αγροδιατροφικό τομέα”, συμπληρώνοντας ότι “η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει – και στηρίζει – με κάθε τρόπο τον αγροτικό κόσμο”.

Άλλωστε, όπως πρόσθεσε “στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, εντάσσεται και η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, συνεταιρισμούς και ΚΟΙΝΣΕΠ, καθώς και η μείωση έως και 35% των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, μέτρο που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ”.

Καταλήγοντας η Υφυπουργός ευχήθηκε “η Γιορτή αυτή να γίνει ένας τοπικός πολιτιστικός θεσμός, και το φημισμένο τσίπουρο Ιάσμου να κάνει τον όμορφο αυτό τόπο, αγροτο-τουριστικό προορισμό”.