ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣτην ημερίδα με θέμα «Νέα έργα – Χρηματοδότηση & Αυτοδιοίκηση», που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Galaxy του ξενοδοχείου Hilton της Αθήνας, και της οποίας βασικός χορηγός είναι η ΔΕΥΑ Κομοτηνής, θα συμμετάσχουν ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής κ. Δημήτρης Καρασταύρου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το έργο «Τηλεθέρμανση Κομοτηνής».

Η ημερίδα στοχεύει στην ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των υποδομών στην επιτάχυνση της  ανάπτυξης, καθώς και στο να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο, Κράτος, Περιφέρειες, Δήμους, Τράπεζες και Επιχειρήσεις, σε σχέση με τη χρηματοδότηση αλλά και τον αποτελεσματικό συντονισμό της υλοποίησης νέων έργων.

Από τους εκπροσώπους των Περιφερειών και των Δήμων, θα αναπτυχθεί διεξοδικά το θέμα του σημαντικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης, που θα απορροφήσει αυξημένους πόρους του νέου ΕΣΠΑ για έργα και υποδομές.

Στην ημερίδα, την οποία διοργανώνουν σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), την  Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τον  Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών, η επενδυτική έκδοση A-Energy Investments και η Πρωτοβουλία «Επανεκκινώντας την Ανάπτυξη», λαμβάνουν επίσης μέρος, τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος-Υποδομών, καθώς και η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ.

Στο επίκεντρο των παρουσιάσεων επιλεγμένων έργων με σημαντική συμβολή στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, θα τεθούν οι τρέχουσες εξελίξεις και οι προοπτικές στον τομέα κατασκευής και ολοκλήρωσης νέων έργων, οι προοπτικές χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ), και στο πλαίσιο του project finance (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, έργα με συμβάσεις παραχώρησης), ο καταλυτικός ρόλος των Περιφερειών και των Δήμων για την επιτυχία τους. Επίσης, θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα του διήμερου συνεδρίου που πραγματοποίησε η Α- ΕΝΕRGY στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών (23-24/10) με θέμα «Χρηματοδοτώντας την Ανάπτυξη», και προτάσεις για την επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων.

Σε μια Ευρώπη που στρέφεται στα έργα…

Η ημερίδα συμπίπτει και παρακολουθεί τις εξελίξεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς αυτή την περίοδο, τόσο η Ελλάδα, όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στέλνουν προτάσεις που περιλαμβάνουν δέσμες με τα πλέον σημαντικά  έργα που στερούνται άλλης χρηματοδότησης, στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, προκειμένου αυτά να υποστηριχθούν χρηματοδοτικά. Συμπίπτει επίσης με την πίεση που ασκείται από πολλές χώρες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την ενίσχυση των Προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων, ως μέσου ανάκτησης της κατακόρυφης απώλειας του ΑΕΠ που υπέστησαν οι χώρες του Νότου, εφαρμόζοντας προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ομιλητές

Νίκος Μαντζούφας-Ειδικός Γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, Κώστας  Αγοραστός-Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας και Πρόεδρος ΕΝΠΕ,   Γεώργιος  Πατούλης-Πρόεδρος ΚΕΔΕ,  Πέτρος Τατούλης-Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιώργος Λογοθέτης-Προϊστάμενος Υπηρεσίας Συντονισμού της Εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Γιώργος  Πετρίδης-Δήμαρχος Κομοτηνής, Νίκος Μαμαλούγκας-Προϊστάμενος Υπηρεσίας Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλοντος και   Αειφόρου Ανάπτυξης του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Δημήτρης Καρασταύρου-πρόεδρος ΔΕΥΑ Κομοτηνής, Βασίλης Χαλκιάς-Διευθύνων Σύμβουλος «Αττικές Διαδρομές», Σωτήρης Ανδρεούλης-Διευθύνων Σύμβουλος ΑΤΕΣΕ, Παντελής Λάμπρου-Διευθυντής Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Αλέξανδρος Κουλίδης-Σύμβουλος Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ι. Καρνέσης-Διευθυντής ΕΥΔΕ  Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου και Β. Ελλάδος του Υπουργείο Υποδομών, Μ. Γεωργιάκος-Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης «Κτιριακές Υποδομές», εκπρόσωποι Περιφερειών και Δήμων.

Συντονιστές

Χρήστος Βούζας-Δημοσιογράφος και Διευθυντής του www.aftodioikisi.gr, Νίκος Καραγιάννης-Γενικός Διευθυντής του www.ypodomes.com, Άντα Σεϊμανίδη-Οικονομική Συντάκτρια και Διευθύντρια Α-ΕΝΕRGY

Πληροφορίες: Μαίρη Τσαούση-Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου της Α- ΕΝΕRGY- 2106912183, 210 6912505, φαξ: 2106996205, e-mail: argohellas@otenet.gr και info@a-energy.gr.